Fra venstre: Kevin Durant, Carmelo Anthony, LeBron James og Kobe Bryant feirer gull i London-OL. Kun to av superstjernene kommer med på TV 2s topp ti-liste. (AP Photo/Matt Slocum)
Fra venstre: Kevin Durant, Carmelo Anthony, LeBron James og Kobe Bryant feirer gull i London-OL. Kun to av superstjernene kommer med på TV 2s topp ti-liste. (AP Photo/Matt Slocum)

Kun to av disse er blant NBAs ti beste

TV 2 har rangert NBAs beste spillere. Er du enig med vår topp ti-liste?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NBA preges av de største stjernene. Med kun fem spillere på banen samtidig er det få lagidretter hvor en stjerne har like mye å si som i basketball. Alle klubbene jobber utrettelig for å sikre seg at disse profilene skal spille for nettopp deres klubb. Men hvem er egentlig NBAs beste spillere?
Vi presenterer TV 2s topp ti-liste:

10. LaMarcus Aldridge. Power forward for Portland Trail Blazers. 
Portland Trail Blazers overasket mange da de slo ut Houston Rockets i forrige sesongs sluttspill. Denne sesongen er laget blant favorittene til å vinne NBA-tittelen. LaMarcus Aldridge er lagets største stjerne. 
Aldridge er 211 centimeter høy og en av ligaens beste scorere. 29-åringen kan score både fra distanse og under kurven.
LaMarcus Aldridge er ligaens 15. best betalte spiller og og mottar årlig nesten 120 millioner kroner.

9. James Harden. Shooting guard for Houston Rockets.
James Harden kom til Houston Rockets i 2012 fra Oklahom City Thunder i en byttehandel som regnes som en av de verste (for Thunders del) i moderne historie.
Harden er  en ustoppelig scorer med et fantastisk skudd og en ballbehandling som gjør han nesten umulig å stoppe når han angriper kurven. Denne sesongen er Harden blant favorittene til å vinne MVP (årets viktigste spiller). Ankepunktet mot Harden er at 25-åringen er en svak forsvarsspiller. 
Harden går under kallenavnet «The Beard» på grunn av sitt karakteristiske skjegg og er NBAs 28. best betalte spiller med en årslønn på rundt 110 millioner kroner. 

8. Russell Westbrook. Point guard for Oklahoma City Thunder.
Russell Westbrook utgjør sammen med lagkamerat Kevin Durant kanskje NBAs mest fryktede duo. Westbrook er en av NBAs tøffeste spillere og har en enorm vinnervilje. Både i fart og spenst er han en av de mest ekstreme atletene i en liga av ekstreme atleter. 
26-åringen er en fantastisk scorer, men også en svært god returtaker og pasningsgiver. 
Westbrook er NBAs 19. best betalte spiller med en årslønn på nesten 120 millioner kroner. 

Russell Westbrook er blant NBAs mest ekstreme atleter. (AP Photo/Sue Ogrocki)
Russell Westbrook er blant NBAs mest ekstreme atleter. (AP Photo/Sue Ogrocki)

7. Marc Gasol. Center for Memphis Grizzlies. 
Marc Gasol er Memphis Grizzlies viktigste spiller. Tidligere var 29-åringen best kjent som Pau Gasols lillebror og en fantastisk forsvarsspiller. Nå har 216 cm høye Gasol også blitt en nesten ustoppelig spiller offensivt. Spanjolen er hovedgrunnen til at Grizzlies regnes som utfordrere til tittelen i årets sesong. 
Marc Gasol er NBAs 17. best betalte spiller og tjener nesten 120 millioner kroner.

6. DeMarcus Cousins. Center for Sacramento Kings.
DeMarcus Cousins var tidlig i karrieren kjent som en spiller med enormt potensiale, men også en bråkebøtte. Nå har 26-åringen lagt bort (mesteparten av) de dårlige holdningene og blitt Sacramento Kings ubestridte leder. Og en av ligaens aller beste centere. 
Cousins er nesten umulig å stoppe når han får ballen nært kurven, men kan også skyte utenfra. 
Cousins, med kallenavnet «Boogie» er NBAs 27. best betalte spiller med en årslønn på rundt 110 millioner kroner. 

5. Chris Paul. Point guard for Los Angeles Clippers.
Chris Paul har i flere sesonger vært regnet som NBAs beste point guard. Paul er en tradisjonell point guard som elsker å gjøre sine medspillere bedre. Få, om noen, spillere kan styre en kamp like stødig som Clippers' stjernespiller. En fantastisk pasningsgiver som også kan ta over kamper med å score poeng. 
29-åringen er kritisert for aldri å ha fått et lag forbi andre runde i sluttspillet.
Paul er NBAs 8. best betalte spiller med en årslønn på rundt 155 millioner kroner.

4. Anthony Davis. Forward for New Orleans Pelicans. 
Anthony Davis er av mange eksperter regnet som den neste store spilleren i NBA. Davis er kun 21 år gammel og har denne sesongen vist at merkelappen passer. Davis er i toppen i både scoring, retur, blokker, steals og treffprosent-statistikker. Pelicans-stjernen er nesten 210 cm, men skiller seg ut ettersom han har både ballbehandling og skudd som en guard. Davis blir allerede nevnt som kandidat til årets MVP-kåring. 
Davis er NBAs 113. best betalte spiller med en årslønn på rundt 45 millioner kroner. (Davis er foreløpig på «rookie-kontrakt» og vil øke sin årslønn betraktelig etter denne sesongen).

Anthony Davis regnes som den neste store spilleren i NBA. Her dunker han på DeMarcus Cousins. (AP Photo/Butch Dill)
Anthony Davis regnes som den neste store spilleren i NBA. Her dunker han på DeMarcus Cousins. (AP Photo/Butch Dill)

3. Stephen Curry. Point guard for Golden State Warriors. 
Steph Curry har overtatt tittelen «NBAs beste point guard» fra Chris Paul. Curry er inne i sin sjette sesong i NBA og er allerede regnet som en av tidenes beste skyttere. 26-åringen har rekorden for antall trepoengere i en sesong da han scorte 272 i 2012/13-sesongen.
Men det er langt fra bare skuddene som gjør Curry spesiell. Point guarden er en fantastisk pasningsgiver og blant de aller beste til å avgjøre tette kamper mot slutten av kamper. Curry er også blitt en av NBAs mest populære spillere og har en spillestil som gjør at han frekventerer på høydepunktinnslag. 
Curry er NBAs 52. best betalte spiller med en årslønn på rundt 85 millioner kroner. 

2. Kevin Durant. Forward for Oklahoma City Thunder.
Kevin Durant ble forrige sesong kåret til MVP, men må likevel ta til takke med andreplassen på vår liste. Durant har vært NBAs toppscorer i fire av de siste fem sesongene. Offensivt har Durant ingen svakheter. Durant er 206 centimeter høy og er blant NBAs beste skyttere. I tillegg har Durant fantastisk ballbehandling og er nesten umulig å stoppe fra å komme seg til kurven. 
Årets sesong har så langt vært preget av skader for 26-åringen og Oklahoma City Thunder er avhenging av at Durant er på sitt beste resten av sesongen for å nå sluttspillet. 
Kevin Durant er NBAs 11. best betalte spiller med en årslønn på rundt 150 millioner kroner. 

1. LeBron James. Forward for Cleveland Cavaliers.
Kallenavnet «King James» krever sitt og LeBron James har vist at han er kallenavnet verdig. Etter fire år, fire finaler og to titler som Miami Heat-spiller vendte James tilbake til Cavaliers før denne sesongen. 30-åringen har vært i medienes søkelys fra han var 14 år og tok NBA med storm allerede som 18-åring.
James er en helt unik spiller. Han er godt over 2 meter, blant NBAs raskeste og sterkeste spillere. James er nesten umulig å stoppe når han tar ballen til kurven og har også blitt en god skytter. Det som virkelig gjør James spesiell er at han også har en ballbehandling og forståelse for spillet som gjør at han like gjerne kunne spilt point guard. Og en størrelse og hurtighet som gjør at han kan spille forsvar på nesten alle spillere i NBA.

Best: LeBron James er verdens beste basketspiller. (Kim Klement-USA TODAY Sports)
Best: LeBron James er verdens beste basketspiller. (Kim Klement-USA TODAY Sports)

James og Cavaliers har startet sesongen noe skuffende, men James på sitt beste er NBAs beste spiller og kommer også til å sørge for at Cavaliers blir å regne med i årets sluttspill.

Hva synes du om TV 2 Sportens rangering? Si din mening i kommentarfeltet under.