OVERRASKELSEN: Frisk Asker ble tippet som fyllstoff på tabellen, men etter 31 serierunder ligger Asker-laget på tredjeplass i GET-ligaen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OVERRASKELSEN: Frisk Asker ble tippet som fyllstoff på tabellen, men etter 31 serierunder ligger Asker-laget på tredjeplass i GET-ligaen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Frisk Asker sjokkerer med ni strake seiere

- Kan ikke huske en større overraskelse på veldig lenge, sier TV 2s ishockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): - Det er bare å ta av seg lua for hva de har fått til i Asker, og hockeyen i Norge har veldig godt av det. Det morsomste er jo når vi får overraskelser, mener TV 2s ishockeyekspert - som selv tippet Frisk Asker på sjuende plass i GET-ligaen før sesongstart. 

Nå er han mektig imponert over laget som innehar tredjeplassen, etter ikke å ha klatret høyere enn en sjetteplass de siste seks årene. 

- Det er på tide å gi Frisk litt oppmerksomhet, og hvis man ser på spillertroppen er det ingen tvil om at Frisk har fått mest ut av laget når man tenker på hva som var forventet av mannskapet. I tillegg er det veldig hyggelig å se at de klarer å utvikle unge spillere uten at det renner penger ut av klubben, sier Dahlstrøm. 

Lenge siden storhetstiden

Frisk Asker hadde sin storhetstid på 1970-tallet, der de ble Norgesmestre i 1975 og 1979 og seriemestere i både 1974, 1976, 1977 og 1978.

Forrige triumf kom i 2008, da Frisk tok seriegull med blant andre Mats Zuccarello Aasen i troppen. Etter det har det vært tyngre tider i Asker, men nå virker det som om Sune Bergman har fått sving på sakene i sin andre periode som trener. 

- Sune er en ringrev i å bygge et lag, og med hans trygge defensive stil slipper de inn få mål. Jeg er også ganske sikker på at han er den treneren som er best forberedt. Det er få andre lag som trener på liten bane før de møter Oilers, sier TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik. 

Asker-laget som endte på 7. plass forrige sesong har virkelig truffet på importene denne sesongen, for både Denny Kearny og Eric Castonguay leder poengstatistikken for hele GET-ligaen med henholdsvis 51 og 51 poeng etter 31 kamper.

- Veldig overraskende

- Det er først og fremt er det en kombinasjon av at de har truffet bra på importene sine, både på og utenfor isen. Istedenfor å hente mange halvgode har de satset på få veldig gode spillere, så drar med seg de norske ungguttene og skaper et godt utviklingsmiljø. Selvtillit har kommet som følge av gode resultater, og det har naturligvis hatt en del å si at det de har gjort det bedre enn forventet tidlig i sesongen, mener Erevik. 

Han hadde heller ikke veldig stor tro på Frisk før sesongen, men tippet dem en plass høyere enn Dahlstrøm - 6. plass. 

- Det er veldig overraskende, men de har som sagt truffet på utlendingene, har ligaens kanskje beste målvakt i Dahlberg og vært veldig heldige med å unngå skader, understreker Erevik. 

- Hvor langt kan Frisk nå?

- De bør klare topp fire i serien, og skulle de bli nummer to kan de i alle fall komme seg til semifinalen i sluttspillet. Unngår de skader kan de nå langt. De har bevist at de kan slå alle, og blir en guffen motstander å møte, mener Erevik. 

Dahlstrøm er også enig i at Frisk kan bite fra seg i sluttspillet. 

- De har benet på gasspedalen hele tiden, og det er imponerende. Det er lag som har bredere stall, som i utgangspunktet skal få overtaket utover i sesongen, men Frisk bare kjører på. Dahlberg blir viktig i sluttspill, og hvis han storspiller de kan klare en semifinale. Det er også veldig gøy at publikum kommer tilbake til Askerhallen, understreker Dahlstrøm. 

Resultatene i 31. runde:

Kongsvinger - Manglerud Star 1-3.
Vålerenga - Sparta 3-4.
Lørenskog - Frisk Asker 4-6.
Stjernen - Storhamar 1-5.