GAMLE MINNER: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal ser på bilder fra scoringen sin for det norske landslaget i fotball mot England på Wembley i VM-kvalifiseringen i 1992.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
GAMLE MINNER: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal ser på bilder fra scoringen sin for det norske landslaget i fotball mot England på Wembley i VM-kvalifiseringen i 1992. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Langoddsen: Sjekk Rekdals fredagstrippel

Som vanlig på fredagene finner Rekdal kampene i Ligue 2. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

AC AJACCIO - NIMES (LIGUE 2) H: 1,65 U: 3,00 B: 4,30
Ajaccio fra Korsika ligger på 12. plass på tabellen med 23 poeng fra 18 kamper. En skuffende sesong for klubben som spilte i Ligue 1 forrige sesong. Enda verre er det nok at lillebror Galazec Ajaccio er helt oppe på femte. I tillegg røk Ajaccio ut av cupen på søndag med hele 0-3 for tredjenivåklubben Consolat Marseille. Consolat ligger på nedrykksplass i sin divisjon. Allikevel, hjemme på Korsika skal Ajaccio normalt være sterke. Og nå møter de Nimes, som ligger på 17. plass i Ligue 2, riktig nok bare fire poeng bak Ajaccio - det er meget jevnt. Nimes har tapt fem av de siste seks bortekampene sine, og de scoret ikke i noen av tapene. Den eneste seieren kom over svake Tours. Nimes står med tre strake tap, dog var et av de 0-2 for Monaco i cupen. Allikevel tror Rekdal Ajaccio tar tre poeng hjemme på Korsika.

DIJON - TOURS (LIGUE 2) H: 1,40 U: 3,40 B: 6,00
Dijon topper Ligue 2 sammen med Troyes, som begge har 36 poeng - Troyes foran på målforskjell. Dijon slo ut Caen, bunnlag fra Ligue 1, av cupen på søndag med 3-2 etter ekstraomganger. De er ubeseiret på de siste fire seriekampene, men her er det så jevnt og tøft at de ikke har råd til feilskjær. Tours ligger på 18. plass som gir nedrykk, men de har faktisk ikke tapt på syv kamper (tre av de i cupen). På lørdag tok de 3-1 seier i cupen over Le Mans på bortebane, men Le Mans hører hjemme på nivå fem. Allikevel, de har slått både Galazec Ajaccio og Le Havre på hjemmebane i desember. Borteformen er ikke fullt så bra. De to siste bortekampene har endt uavgjort mot svake lag som Niort og Clermont - men det er iallefall tegn til bedring, da de to uavgjortene var de første poengene laget har tatt på bortebane. Det er meget mulig Tours fortsetter fremgangen utover sesongen, men dette blir en knalltøff bortekamp.

HAVRE AC - CHATEAUROUX (LIGUE 2) H: 1,45 U: 3,30 B: 5,50
Le Havre ligger på 11. plass, altså midt på tabellen med 23 poeng på 18 kamper. Dette er første kamp for dem etter julepausen, og de tapte de to siste seriekampene sine i fjor for Laval og Tours. I tillegg røk de ut av cupen med 0-2 for Boulogne hjemme, et formlag fra nivå tre. Chateauroux spilte cupkamp på lørdag og vant 1-0 over Lucon - en middelhavsfarer på nivå tre. Siste kamp før julepause spilte de 1-1 mot Dijon hjemme, et sterkt resultat for et lag som ligger nest sist i serien. Le Havre kan klatre flere plasser med seier.