Ny luksus-SUV skal doble salget

De første kundene får den  neste år.

Bentley legger lista svært høyt når de nå skal komme med sin første SUV. Dette skal bli den mest eksklusive - og den dyreste - SUV-en i verden.
Bentley legger lista svært høyt når de nå skal komme med sin første SUV. Dette skal bli den mest eksklusive - og den dyreste - SUV-en i verden.

Det er svært gode tider for produsentene av luksusbiler. En av dem som satte rekord i fjor, var Bentley. 

Når året er oppsummert, viser statistikkene at det tradisjonsrike merket til sammen solgte 11.020 biler. Det er deres beste salgstall noensinne, og en økning på 13 prosent i forhold til 2013 som også var et svært bra år. Men Bentley har såvisst ikke tenkt å gi seg med det.

Snart ferdig

Under eierskap av Volkswagen-konsernet har de blitt tilført mye penger og teknologi de siste årene. Målsetningen er klar: Innen 2020, skal de doble salget sitt på verdensbasis.

For at de skal klare det, er det én modell som blir uhyre viktig: Nemlig SUV-en som så langt har gått under navnet EXP 9.

Dette er fortsatt en konseptbil, men nå er det ikke veldig lenge til den går inn i en avsluttende utviklingsfase. 

Bentley stasjonsvogn? Joda, sjekk denne! 

Mange er interessert 

Bentley bekrefter nemlig nå at de første kundene vil få sitt eksemplar neste år. De skal allerede ha 4000 seriøse interessenter, dette er kunder som er villig til å bla opp selv om de ikke har fått se ferdig bil ennå.

Det offisielle salgsmålet på Bentley-SUVen skal ligge rundt 3000 eksemplarer årlig. Men i bilbransjen mener mange at dette er et altfor forsiktig tall, og at bilen kan komme til å overgå dette med god margin.

Ny Bentley – for de aller rikeste 

Store ord

Mye tyder på at Bentley kommer til å legge den offisielle premieren til bilutstillingen i Genéve i mars. Og når toppsjefen Wolfgang Duerheimer omtaler bilen, kan han ikke akkurat beskyldes for å snakke den ned:

- Bentley-SUV-en skal bli den mest eksklusive, mest luksuriøse og mest kostbare SUVen i verden. Graden av luksus skal være ekstraordinær, sa Duerheimer under en pressekonferanse i London denne uken. 

Kanskje kommer Rolls ... 

Dette betyr at Bentley i praksis kommer til å starte en helt ny bilklasse med denne modellen, hevet over langt mer folkelige saker som Porsche Cayenne og Range Rover.

Men den blir likevel ikke uten konkurranse. Flere luksus-produsenter planlegger nemlig svært kostbare SUV-er. Blant dem er Jaguar, Maserati og Lamborghini - og det er også en dårlig skjul hemmelighet at Rolls-Royce teller på knappene og skal bestemme seg i løpet av inneværende år om de også skal satse på SUV. 

Så for verdens rikeste kan det bli en vanskelig jobb å velge SUV om noen år, vi andre får nok nøye oss med å drømme.

Her kan du lese mer om SUV-planene til Rolls-Royce

Vi testet Ghost – er den verdens beste bil?