KLAR: Victor Valdes er klar for Manchester United. Foto: Scanpix
KLAR: Victor Valdes er klar for Manchester United. Foto: Scanpix

Bekreftet: Han er van Gaals første januarsignering

Barcelonas tidligere keeperstjerne Victor Valdes har signert for Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den engelske Premier League-giganten bekrefter på klubbens hjemmeside at 32-åringen har skrevet under på en 18-månederskontrakt.

– Det er en ære for meg å signere for Manchester United. Jeg kan allerede se at dette er en svært spesiell klubb, sier Valdes til Manutd.com.

Valdes, som voktet målet i Barcelona fra 2002 til 2014 og fikk med seg 387 kamper på Camp Nou, blir trolig ny andrekeeper bak David de Gea.

– En drøm som kommer i oppfyllelse
Keeperveteranen kommer gratis til Manchester United som Bosman-spiller. Han har vært på jakt etter en ny klubb helt siden kontrakten med Barcelona gikk ut i fjor sommer. Han røk korsbåndet i mars i fjor og har trent seg tilbake etter skaden i Manchester United de siste månedene.

– Jeg vil benytte anledningen til å takke Louis van Gaal og klubben for at jeg fikk lov til å trene meg tilbake etter min skade på deres Aon Training Complex. Jeg har jobbet med Louis van Gaal under min periode i Barcelona, og å jobbe sammen med ham i Manchester United er en drøm som kommer i oppfyllelse for meg, sier spanjolen videre.

I løpet av sin karriere på Camp Nou vant Valdes blant annet seks La Liga-titler og Mesterliga-troféet tre ganger.

– Vil ha de beste spillerne
Manager Louis van Gaal er henrykt over å ha sikret seg sin første signering under januarvinduet.

– Jeg er henrykt over at Victor har signert for klubben. Han er en veldig rutinert keeper, og merittene hans taler for seg selv. Jeg har alltid sagt at Manchester United er interessert i de beste spillerne. Victor har imponert under sine treninger med førstelaget de siste ukene. Han kommer til klubben som vår andrekeeper, og er en svært nyttig tilvekst til førstelagstroppen, fastslår van Gaal.