ULIKE SKO: Heidi Weng har prøvd ut ulike typer sko.
ULIKE SKO: Heidi Weng har prøvd ut ulike typer sko.

– Jeg klarer ikke å bestemme meg for hvilken sko som er best

Derfor går Heidi Weng med to forskjellige skomodeller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Toblach (TV 2): Heidi Weng har imponert stort så langt i Tour de Ski. Enebakk-jenten er nummer to i sammendraget, og hun har et forsprang på nesten ett minutt på Therese Johaug i kampen om å bli nest best i Touren.

En liten del av hemmeligheten bak suksessen er skiskoene Weng går med. Før den klassiske jaktstarten i Oberstdorf skulle Weng teste ut to forskjellige Madshus-sko for å finne ut av hvilken sko hun synes var best. Weng byttet nemlig nylig fra Alpina-sko til Madshus-sko.

Gikk med to forskjellige skomodeller
I de stressende minuttene før start glemte Weng at hun hadde to forskjellige sko på seg. 23-åringen gikk derfor etappen med en av hver. Det gikk veldig bra. Weng spurtslo Therese Johaug og ble nummer to. Siden den gang har det vært én støvel og én sko på de klassiske etappene.

VANSKELIG VALG: Heidi Weng har brukt to forskjellige modeller i klassisk.
VANSKELIG VALG: Heidi Weng har brukt to forskjellige modeller i klassisk.

– Jeg klarer ikke å bestemme meg for hvilken sko som er best. Når jeg ikke klarer å bestemme meg for hvilken sko som er best, må jeg bare gå med en av hver. Jeg får ikke bestemt meg, og da gidder jeg ikke å bruke tid på å stresse med hva jeg skal gjøre, sier Weng.

Tour-toeren sliter ikke bare med å bestemme seg for sko.

– Sånn er det med ski også. Jeg sier alltid til smørerne mine "kan vi ikke velge én av hver". Da slipper jeg å tenke, smiler Weng.

På dagens 15 km jaktstart i fri teknikk gikk hun med to like sko.

– Skøyting har jeg kontroll på, forteller Weng.

Takker familien for støtten
Nå venter en hviledag før 10 km klassisk fellesstart. Weng har gitt opp kampen om å vinne Touren sammenlagt.

– Marit har vunnet. Det er garantert. Vi andre må kjempe om pallplassene. Etter første runde i dag var jeg skikkelig stiv. Da tenkte jeg at det kom til å bli en tøff 15-kilometer, sier Weng.

Heldigvis for 23-åringen var det noen ute i løypen som oppmuntret henne.

– Jeg hadde klanen min ute i løypen, og de heiet meg frem. Både mamma, pappa, mormor og bestefar var ute i løypen. Hvis de ikke hadde vært der, tror jeg det hadde gått sakte i dag, sier hun.