MYE BOM: Ole Einar Bjørndalen, Norge, i herrenes 20 km i verdenscuprennet i Østersund tidligere.
Foto: Marcus Eriksson / NTB scanpix
MYE BOM: Ole Einar Bjørndalen, Norge, i herrenes 20 km i verdenscuprennet i Østersund tidligere. Foto: Marcus Eriksson / NTB scanpix

Bjørndalen skjøt bort norsk seier

– Jeg hadde ingenting å kjøre med, sier Bjørndalen til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OBERHOF/BERGEN (TV 2): En fantastisk tredjeetappe av Johannes Thingnes Bø la grunnlaget for det mange trodde ville bli stafettriumf i Oberhof.

Da han vekslet med Ole Einar Bjørndalen ledet Norge med 57 sekunder, men Bjørndalen fikk problemer i de tøffe skyteforholdene.

Etter en bom på den første skytingen fikk han store problemer på stående. Med Anton Sjipulin i storform kom Russland strålende på den siste etappen, og da Ole Einar Bjørndalen skjøt tre bom på siste etappe skilte det bare ni sekunder i favør av Norge.

Det ble lett match for sterke Sjipulin i avslutningen.

Tung dag

– Det var tungt fra starten av og tungt hele sisterunden. Jeg hadde ikke noe å kjøre med. Det var ikke noe fres i dag, sier Bjørndalen til TV 2.

– Jeg prøvde å kjøre, og hadde veldig gode ski, men jeg skjønte fort at det ikke gikk. Jeg har vært lenge i høyden og trenger sikkert noen hardøkter.

Bjørndalen hadde nest beste etappetid av alle som gikk 4.etappen, kun slått av Sjipulin. Der ble han til gjengjeld gruset med ett minutt.

– Anton (Sjipulin) var veldig sterk, så han var det ikke noe å gjøre med, sier Bjørndalen.

Gikk Norge oppover

Etter Vetle Sjåstad Christiansens første etappe lå Norge på fjerdeplass.

Alexander Os tok inn åtte sekunder og gikk Norge opp en plass da han vekslet på tredjeplass, ni sekunder bak Frankrike og Russland.

Så tok Johannes Thingnes Bø over.

Fikk strafferunde, men Norge suveren

Da nordfjordingen gikk i mål ledet Norge med nesten minuttet etter. Det til tross for at Thingnes Bø pådro seg en strafferunde.

Thingnes Bø skjøt fantastisk på liggende, men slet på stående – noe også resten av konkurrentene gjorde. En strafferunde måtte nordmannen ut i, men han kunne veksle 57 sekunder foran.

Så tok Bjørndalen over og for en gangs skyld sviktet superveteranen.