NY SESONG: Programleder Christer Falck under denne sesongens Robinson-innspilling i Malaysia. Foto: TV 2
NY SESONG: Programleder Christer Falck under denne sesongens Robinson-innspilling i Malaysia. Foto: TV 2

Vil du være med på neste sesong av Robinson? Les dette og meld deg på!

Her er Christer Falcks beste tips for å bli en Robinson-deltaker.

Denne våren skal TV 2 spille inn en ny sesong av den populære reality-serien. Det er med andre ord mulig å melde seg på Robinson-ekspedisjonen nå.

Og det gjør du her!

Ny retning i livet

Etter hver sesong får programleder Christer Falck tilbakemeldinger fra enkelte deltakere om at Robinson-ekspedisjonen har gjort store forandringer i livet deres. 

– Hvert eneste år har det skjedd at noen går hjem og har begynt et nytt liv etter Robinson. Jeg får mailer av folk som sier at dette er det beste som har skjedd i livet. Det er folk som har tatt en tenkepause og trenger en ny retning. Slikt smelter jo det iskalde hjertet mitt, sier den rutinerte programlederen.

ROBINSON-TRIO: Kristin Gjelsvik sammen med Robinson-deltaker Bjørn E. Poppe Thorsen og programleder Christer Falck. Foto/Copyright Kristine Gjelsvik.
ROBINSON-TRIO: Kristin Gjelsvik sammen med Robinson-deltaker Bjørn E. Poppe Thorsen og programleder Christer Falck. Foto/Copyright Kristine Gjelsvik.

Ikke bare får deltakerne fantastiske naturopplevelser. Også menneskene de møter setter preg på livet deres senere. 

– Etter en uke så har man fortalt mer til de på øya enn hva man har fortalt vennene sine hjemme et helt liv, tilføyer han. 

Forandrer seg

Selv tror han ikke at han har forandret seg så mye etter sin egen deltakelse i 1999. Men han kan helt klar se store forandringer til det bedre hos flere av dem som ankommer øya. 

– Hjemme er mange vant til å gå rundt med de samme folka hele tiden, og bli klappet på ryggen. Plutselig møter de 16-17 andre mennesker som de skal funke sammen med. 

Selv hadde han en svært positiv opplevelse med en av deltakerne da han selv deltok – og vant, Robinson.  

– Jeg var der sammen med en fra en kristen speiderleder, som jeg aldri ville gått bort til hjemme i Norge. Han hadde nok ikke gått bort til meg heller. I tre hele uker synes jeg han var kjempemerkelig. Men plutselig en dag eksploderte det og vi fant ut av vi var like som to dråper vann, sier Christer som ble programleder året etter seieren. 

Mennesker med flere lag

Til innspillingen av neste sesong ønsker Christer mange unike folk fra alle grener og sjangre. 

– Vi vil ha motsetninger, folk som skiller seg ut som kan stå for hvem de er og hva de driver med. Jeg elsker folk med mange lag, og som kan overraske. Er du bimbo, muskelmann eller nerd er det gøy de første ti munuttene, men det kan bli kjedelig etterhvert hvis du ikke har flere lag.

Selv setter han stor pris på  de gangene han opplever å ta feil av folk. 

– Jeg elsker når folk er helt annerledes enn det jeg tror. For eksempel når en drittsekk er verdens hyggeligste fyr. Det er mange som går tom for samtaleemner etter tre dager, og det er det tristeste i verden. Vi vil ha folk med et stort repertoar og som har levetid. De som er like spennende i uke sju som i første uke.  

Orker ikke klisjeer 

Han vet allerede nå hvilke søknader han kommer til å luke bort fra søknadsbunken. 

– Robinson er ikke for gutter og jenter som begynner søknaden sin med «jeg er sprudlende og livsglad, og finner på mye sprell». Da bør du kanskje droppe det, sier han lattermild. 

Selv håper han å møte ytterpunktene under neste innspilling. 

– Jeg er en «sucker» etter ekstreme personligheter. Jeg liker folk som er veldig glad i noe, og som brenner for noe. Vi vil ha «bad guys» og de som vinner folket. 

Programlederen opplever ofte at de menneskene som er klassisk bra blir luket ut undervegs i konkurransen, men understreker at han gjerne vil ha de personlighetene også. 

– Det har bare skjedd en gang at det ikke har skjedd, og det var da jeg vant, sier han spøkefullt.

Meld deg på Robinson-ekspedisjonen du også!