BOIKOTTER FIFA: FC Barcelonas president Josep Maria Bartomeu varsler at klubben bryter alle bånd med FIFA.(AP Photo/Manu Fernandez)
BOIKOTTER FIFA: FC Barcelonas president Josep Maria Bartomeu varsler at klubben bryter alle bånd med FIFA.(AP Photo/Manu Fernandez)

Barcelona boikotter Ballon d’Or og FIFA

Barcelona bryter alle bånd med FIFA på grunn av overgangsforbudet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har funnet Barcelona skyldig i regelbrudd i forbindelse med overganger for spillere under 18 år.

Barcelona klaget på avgjørelsen, men Idrettens voldgiftsrett (CAS) ga til slutt FIFA medhold og forkastet den spanske storklubbens anke. Det betyr at Barcelona ikke får kjøpe en eneste ny spiller i løpet av kalenderåret 2015.

Boikotter Gullballen-utdelingen
Nå bryter Barcelona alle bånd til FIFA i protest mot overgangsforbudet, melder AS.

– Vi gjenopptar våre relasjoner med FIFA når sanksjonene er borte, sa Barcelona-president Josep Maria Bartomeu på en pressekonferanse onsdag.

Ifølge Bartomeu har La Liga-klubben samtidig bestemt seg for å boikotte FIFAs storslåtte Ballon d’Or-galla på ubestemt tid. Det til tross for at Lionel Messi er en av de tre endelige kandidatene til den gjeve utmerkelsen og kan stikke av med Gullballen for femte gang i karrieren.

Messi var samtidig ventet til utdeling for å motta prisen som «VMs beste spiller i 2014».

Mandag opplyste Barcelona at klubben har sparket sportsdirektør Andoni Zubizarreta.

Gir ikke sparket sportsdirektør skylden
53-åringen har vært i jobben de siste fire årene, men Bartomeu avviser at sparkingen skyldes overgangsnekten.

– Det stemmer at vi har mistet tillit til ham de siste ukene, og til slutt mente vi at det var nødvendig med en endring. Men jeg vil gjøre det klart at Zubizarreta ikke har noen som helst ansvar for FIFAs sanksjoner mot klubben. Han hadde ingenting å gjøre med overganger for spillere under 18 år, og godkjente heller aldri disse. Jeg er veldig takknemlig for den jobben han gjorde i klubben, konstaterte Barcelonas president.

Bartomeu varslet på pressekonferansen at han vil skrive et kritisk brev til FIFA-president Sepp Blatter der han vil uttrykke klubbens sterke misnøye med overgangsforbudet som strekker seg ut hele kalenderåret 2015.