På Twitter, Facebook og Instagram viser mennesker over hele verden sin sorg etter terrorangrepet i Paris.

Sosiale medier i sorg

SAMLES: På Place de la Republique samles innbyggerne i Paris seg for å minnes de drepte. Skilt med "JeSuisCharlie" finnes mange steder. REUTERS/Gonzalo Fuentes
SAMLES: På Place de la Republique samles innbyggerne i Paris seg for å minnes de drepte. Skilt med "JeSuisCharlie" finnes mange steder. REUTERS/Gonzalo Fuentes

12 personer som var ansatt i magasinet Charlie Hebdo ble onsdag formiddag brutalt skutt og drept mens de var på jobb som journalister og tegnere. 

Et sort bilde med teksten «JeSuisCharlie» og den samme hashtaggen #JeSuisCharlie sprer seg i enormt omfang på sosiale medier. Det var journalister, i sorg over tapet av sine kolleger, som startet trenden. 

Nettsiden til satiremagasinet Charlie Hebdo var kort tid etter terrorangrepet nede, men er nå tilbake i drift. Det eneste som nå finnes på siden er nevnte bilde. 

I sympati med avisens store tap har også mange brukere valgt å re-publisere bilder og lenker til Charlie Hebdos mest kjente og provoserende magasinforsider, samt deres karikaturer av profeten Muhammed. 

I tillegg til å poste bildet skriver folk om sin bekymring knyttet til angrepet på ytringsfriheten, og mange er sjokkert over at en magasinredaksjon er rammet så hardt. 

Angrep på ytringsfriheten 

Statsledere over hele verden har fordømt angrepet i Paris, og mener det er et av de mest alvorlige angrepene på demokrati, presse- og ytringsfrihet i vår tid. 

Tre av Frankrikes mest kjente karikaturtegnere er blant de drepte, sammen med magasinets sjefsredaktør Stéphane Charbonnier. Charlie Hebdo er kjent for sine religionskritiske karikaturtegninger, og har vært i bresjen for den typiske satiriske, franske journalistikken. 

Onsdag kveld samles tusenvis av Paris' innbyggere rundt om i Paris. De er samlet i sorgen og sinnet over det brutale angrepet.