REKKER IKKE X GAMES: Årets utgave av X Games går uten gullvinneren i slopestyle fra 2013, Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.
REKKER IKKE X GAMES: Årets utgave av X Games går uten gullvinneren i slopestyle fra 2013, Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.

Sjåstad Christiansen: - Kjører ikke X Games 

Tiril Sjåstad Christiansen rekker ikke å trene seg opp igjen etter korsbåndoperasjonen.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): - Jeg har bestemt meg for å ikke kjøre X Games i år. Jeg er ikke i nærheten av å være der jeg skal være, forteller Sjåstad Christiansen til TV 2. 

19-åringen som fikk OL spolert, og opererte korsbåndet i vinter har slitt med å komme tilbake fra kneskaden. 

Hun har lenge vært usikker på om hun rekker sesongens største konkurranse X Games, der hun vant gull i 2013. Men nå er altså avgjørelsen tatt. 

- Det er kjedelig, men jeg kjører ikke for å få en sisteplass. Jeg har ikke kommet lenger enn å kunne ta en 360, og de store hoppene kan jeg ikke kjøre på ennå. Det kommer et X Games neste år også sammen med et VM, og OL året etter. Jeg vil få med meg alle de tre, så da føler jeg ikke et press om å måtte bli klar nå, sier hun. 

- Helene Olafsen opererte også korsbåndet i vinter, men hun håper fortsatt å rekke X Games. Er det dumdristig?

- Hun bodde jo hos meg en uke på Geilo, og vi snakket en del om det. Hun kjørte sin første tur på snø en måned etter meg, men er mindre utsatt for trykk og vridninger i boardercross. Så hvis hun føler seg klar, så er hun det. Helene har vært gjennom så mye de siste årene at hun er ikke villig til å ta sjanser, mener hun. 

Positive styrketester

Denne uka har Sjåstad Christiansen vært på tester på Olympiatoppen, før hun reiser til Red Bull for tester neste uke.

Testene hos Red Bull skulle egentlig avgjøre om det ble X Games-deltakelse eller ikke, men Geilo-jenta mener det ikke er noe å vente på. 

- Testene hos Olympiatoppen var positive, og det er mindre forskjell på høyre og venstre kne nå. Jeg er generelt sterkere, men selv om jeg føler meg sterk er det som fysioterapeuten min sier er det er jo noe helt annet når man er på ski og skal begynne å trikse. Det merker jeg selv, understreker hun. 

Reiser uansett til Aspen

20-åringen reiser uansett til amerikanske Aspen, der X Games arrangeres hvert år. 

- Jeg gleder meg veldig til å bare se alle folkene igjen, og komme meg inn i miljøet igjen. Nesten ett år ute er lenge, avslutter hun. 

Dermed blir Øystein Bråten og PK Hunder de norske håpene i freeski under årets X Games, som arrangeres 22. - 25. januar.