Gerrard: – Valgte Galaxy for å vinne flere troféer

LA Galaxy bekrefter at Steven Gerrard skal spille for klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se oppsummering av Steven Gerrards Liverpool-karriere i vinduet øverst!

Steven Gerrard signerer for LA Galaxy. 

Det bekrefter deres trener Bruce Arena overfor LA Times onsdag, og senere på dagen kom også bekreftelsen på den amerikanske klubbens egne hjemmesider.

– Steven Gerrard ankommer i juli. Han er en kvalitetsspiller. Jeg er ikke bekymret for om han vil passe inn i vårt lag, sier treneren ifølge ITV.

Gerrard avslører samtidig grunnene til at han velger nettopp LA Galaxy – vinner av tre av de fire siste MLS-titlene – som ny arbeidsgiver.

– En av grunnene til at jeg valgte LA Galaxy er suksessen de nylig har hatt. Jeg vil avslutte karrieren min sterkt. Jeg vil ha flere medaljer og troféer i samlingen, sier engelskmannen. 

Les også: – Gerrard ønsket å bli i Liverpool

Presidenten i klubben er også i ekstase over å ha signert engelskmannen.

– Vi startet bare å tenke på universet av spillere der ute og at vi ville ta en avgjørelse rundt hva som er en Galaxy-utpekt spiller. Steven Gerrard er perfekt, sier Chris Klein.

Blir lagkamerat med Keane på ny
Det har vært klart at Gerrards neste stoppested blir USA helt siden søndag, og alle spekulasjoner har også ledet i retning David Beckhams gamle klubb.

Ifølge BBC får 34-åringen en ukelønn på 760 000 kroner, og totalt 60 millioner kroner i lønnspakke for sitt amerikanske eventyr.

Liverpool Echo melder at kontrakten varer i 18 måneder.

I LA Galaxy blir han nok en gang lagkamerat med Robbie Keane, som hadde et heller mislykket opphold på Anfield høsten 2008.

Klubben er også den mest kjente av de amerikanske klubbene på engelsk jord, som et resultat av at David Beckham spilte der fra 2007 til 2012. 

Artikkelen oppdateres!