Johnsrud Sundby på tredje – Northug beholdt ledertrøyen

Kasakhstanske Aleksej Poltoranin vant onsdagens etappe. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mye har handlet om Petter Northug jr underveis i Tour de Ski i år, og det var stilt store forventninger til den nybakte 29-åringen på 10 kilometer klassisk onsdag.

– Følte jeg hadde 50 foran meg
Men på intervallstarten i Toblach ville det seg ikke helt for Northug, som til slutt endte på syvendeplass – 22,8 sekunder bak Poltoranin. 

– Jeg hadde følelsen av at det var 50 mann foran meg. Jeg er litt overrasket over at jeg ikke var lenger nede på lista, sier Northug til TV 2. 

Northug beholder ledertrøyen
Martin Johnsrud Sundby ble nummer tre, 4,2 sekunder bak Poltoranin.  Dermed beholder Northug ledertrøyen i Tour de Ski. Han er 1,5 sekunder foran Sundby totalt og de går relativt likt ut på torsdagens etappe.

– Det var et bra løp og jeg var kanskje overraskende sprek med tanke på hvor tøff dagen i går var. Vi er vel fire mann som er nesten likt ut, og jeg tror ikke det er negativt, sier Martin Johnsrud Sundby til NRK.

Northug ser for seg en tøff dag også på torsdagens løp. 

– Jeg har ikke sett så nøye på listen, men det er ikke bare Martin og jeg. Det blir spennende å se hva som skjer her i morgen. Kanskje er Tour de Ski ferdig for min del i morgen, sier han til TV 2. 

 Åpner for samarbeid
Sundby ser for seg et samarbeid mellom de to norske, svenske Halfvarsson og russiske Belov. 

– Vi kommer til å måtte utnytte hverandre i  letterrenget. De to andre, selv om en snakker russisk og en svensk, er nok også tjent med at vi samarbeider, sier Sundby til TV 2. 

Niklas Dyrhaug ble nummer åtte, Eldar Rønning nummer ni og Chris Jespersen nummer elleve.