KARRIEREBESTE: Sebastian Foss Solevåg slo til med karrierebeste i Zagreb. REUTERS/Antonio Bronic (CROATIA  - Tags: SPORT SKIING)
KARRIEREBESTE: Sebastian Foss Solevåg slo til med karrierebeste i Zagreb. REUTERS/Antonio Bronic (CROATIA - Tags: SPORT SKIING)

Solevåg på pallen for første gang i karrieren

Sebastian Foss Solevåg slo til med karrierebeste i slalåmrennet i Zagreb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alpinkometen Henrik Kristoffersen sviktet, men da steg 23 år gamle Sebastian Solevåg frem og stjal rampelyset.

Etter en fantastisk andreomgang i verdenscupslalåmrennet i Zagreb ble han nummer tre tirsdag kveld. Det var første gang i karrieren Solevåg havnet på pallen.

– Det var superkult og veldig fortjent med tredjeplass til Sebastian. Han kjørte ekstremt bra på ski og dette viser bare hva som bor i laget vårt. Hvis vi treffer så vet både jeg og Sebastian at vi kan havne på pallen. Sebastian er veldig god, det er han, mente Henrik Kristoffersen om lagkameraten.

Med kun to løpere igjen lå Solevåg på andreplass, men verdenscupleder Marcel Hirscher viste igjen hvorfor han regnes som verdens beste slalåmløper. Han vant med 81 hundredeler foran Felix Neureuther og 1,04 foran Sebastian Foss Solevåg.

Unggutten Henrik Kristoffersen kjørte ut i den andre omgangen etter å ha ligget på tiendeplass etter førsteomgangen. 

– Jeg mistet skiene og vet ikke helt hva som skjedde i andreomgangen. Jeg svingte bra på slutten, men det gikk ikke. Sånn som skjer i dag kan skje. Jeg tviler på om jeg kunne vært på pallen i dag med tanke på slik jeg kjørte, sa Kristoffersen til TV 2 Sporten etter rennet.

Jonathan Nordbotten fikk kjøre andre omgang etter 18.-plass i første omgang, men også han kjørte ut.

Leif Kristian Haugen, Espen Lysdahl og Truls Johansen kjørte også ut.