I TOUR DE SKI-TET: Petter Northug (t.h) og Martin Johnsrud Sundby ligger svært godt an i Tour de Ski-sammendraget. Nå vil de jobbe sammen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
I TOUR DE SKI-TET: Petter Northug (t.h) og Martin Johnsrud Sundby ligger svært godt an i Tour de Ski-sammendraget. Nå vil de jobbe sammen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Nå vil Petter Northug samarbeide med Sundby

Petter Northug sier det ikke nytter å være feig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Val Müstair (TV 2): Petter Northug økte ledelsen sin i sammendraget og er i rute før Tour de Ski-sirkuset beveger seg videre til italienske Toblach.

Martin Johnsrud Sundby og Calle Halfvarsson ligger henholdsvis 25 og 27 sekunder bak Northug, mens Marcus Hellner og Dario Cologna tapte mye terreng i sammendraget på dagens sprint.

Hellner er 1.28 bak Northug. Cologna har ett minutt og tre sekunder opp til 29-åringen.

Vil samarbeide
I Toblach venter 10 km klassisk intervallstart og en påfølgende 25 km jaktstart i fri teknikk. Northug er opptatt av å få mest mulig distanse til Dario Cologna, og derfor åpner han for å samarbeide med Sundby.

– Hvis Dario ikke gjør et kjempeløp i morgen, så ser jeg gjerne at vi klarer å holde litt distanse til han og Hellner. Det er fortsatt en del gode klatrere der som kan ta fra meg en pallplass i sammendraget. I tillegg har vi Belov som vi vet går fort på 10 klassisk, og som vi ikke vet hvor fort går opp bakken, sier Northug.

– Blir vondt selv om jeg er feig
Under NM i 2013 ble Northug kalt feig av Martin Johnsrud Sundby. Grunnen var at mosbyggen nektet å dra en meter på 30 kilometer fellesstart med skibytte. Northug ventet til spurten og vant NM-gull.

– Jeg har vært feig hele livet, sa Northug til tv2.no etter fellesstarten.

På jaktstarten i Toblach om to dager får Northug en ny mulighet til å være feig, men det tror ikke bursdagsbarnet kommer til å skje.

– Man kan spare krefter på det, men Martin er i såpass god form at jeg tror det blir vondt selv om jeg er feig. Det blir tungt å være med uansett, sier han.

– Sliter som en hval opp bakken
Northug har tidligere antydet at han har for mange kilo å drasse på for å vinne Tour de Ski sammenlagt. Seinest på Beitostølen klaget han på vekten.

– Jeg mangler litt bedre form og to-tre kilo på vekten, sa Northug den gang.

Northug fastholder at han fortsatt er litt tung.

– Jeg er en tung allrounder. Folk har sett at jeg sliter som en hval opp der. Jeg driver ikke noe spill der. Jeg går det jeg har, smiler han.