Slik lager du treretteren fra En kveld hos Kloppen

Truls Svendsen, Kjetil Jansrud og Silje Nymoen disket opp med kamskjell, pasta og bærdrøm. Få oppskriftene her!

KJENDISENES RETTER: Solveig Kloppens gjester fikk ansvar for maten i mandagens selskap. På menyen stod kamskjell, spaghetti og bær. Foto: TV 2
KJENDISENES RETTER: Solveig Kloppens gjester fikk ansvar for maten i mandagens selskap. På menyen stod kamskjell, spaghetti og bær. Foto: TV 2

I denne ukas En kveld hos Kloppen er det programleder og komiker truls Svendsen (42), artist Silje «Silya» Nymoen (37) og alpinist Kjetil Jansrud (29) som står for det gode selskap. 

De tre har også ansvar for forrett, hovedrett og dessert, og nedenfor finner du oppskriftene til Solveig Kloppens muntre gjester.

Forrett: Truls Svendsens fløtegratinerte kamskjell

  • 8 frosne kamskjell
  • 2 vårløk
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 0,75 dl tørr hvitvin
  • 0,50 dl tørr vermut
  • 1 dl kremfløte
  • 1 eggeplomme
  • Persille
  • Salt og pepper
  • 1 landbrød

Sausen:
Finhakk sjalottløk og hvitløk og kok det i vermut og vin i 5 minutter. Visp sammen kremfløte og en eggeplomme i en bolle, og visp det inn i sausen. Sausen skal varmes til den tykner, men den skal ikke koke. Smak til med salt og pepper.

Del kamskjellene i tre biter og fordel dem i skjellene. Dryss vårløk over kamskjellene, og hell sausen over.

Stek skjellene høyt i ovnen i ca 5 minutter ved 225 grader, til retten blir varm og gyllen. Dryss over litt persille før servering.

Server med godt brød.

Retten er basert på en oppskrift fra Polar Seafood

Hovedrett: Kjetil Jansruds gode, gamle spaghetti- og kjøttsaus

  • Fullkornspasta
  • 800 g karbonadedeig
  • 2 glass superbra tomatsaus med tomat og basilikum
  • 2-3 hvitløksfedd
  • 4 sjalottløk
  • 4-6 aromasopp (avhengig av størrelse)
  • Seterrømme
  • Fersk basilikum
  • Parmesanost

Brun kjøttdeigen med litt krydder og putt det i en kjele.

Hakk opp sjalottløk, hvitløk og sopp og brun det i en stekepanne.

Rør sopp- og løkblandingen sammen med kjøttdeig og saus.

Kok opp pasta som anvist på pakken.

Server pasta toppet med kjøttsaus, litt seterrømme og litt revet parmesan på toppen. Pynt med fersk basilikum.

Dessert: Silya Nymoens bæreksplosjon

  • Vaniljekesam
  • Bringebær
  • Blåbær
  • Jordbær
  • Mørk sjokolade

Rens bærene og legg det i skåler. Topp med vaniljekesam, og pynt med litt raspet mørk sjokolade over.

Se En kveld hos Kloppen mandager klokken 20.00 eller når du selv ønsker på TV 2 Sumo (krever abonnement).