Calle Halfvarsson måtte se seg slått av Petter Northug på søndagens jaktstart. (AP Photo/dpa, Karl-Josef Hildenbrand)
Calle Halfvarsson måtte se seg slått av Petter Northug på søndagens jaktstart. (AP Photo/dpa, Karl-Josef Hildenbrand)

Halfvarsson: – Northug ser på meg som en trussel

Calle Halfvarsson slår tilbake mot Northugs drømmeutspill. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ordkrigen mellom Petter Northug og  svenske Calle Halfvarsson fortsetter. Den svenske langrennsløperen svarer på Northugs uttalelser om at han lever i sin egen drømmeverden ved å stille opp på et bilde i Expressen der han sitter i snøen og ser drømmende mot solen som skinner på den sveitsiske alpebyen Val Mustair.

– En trussel
– Er det noen her som lever i sin egen drømmeverden her, så er det nettopp Petter Northug, sier Halfvarsson til den svenske avisen og mener at Northugs uttalelser kommer fordi han ser på ham som en trussel. 

På spørsmål om hva han synes om Northug har så stort fokus på ham svarer Halfvarsson

– Det bryr meg ikke i det hele tatt. Vil han ha det, så får han ha det. Jeg tolker det bare dithen at han ser på meg som en trussel. 

– Lever i sin egen drømmeverden

Det var etter Northugs seier på 2. etappe av Tour de Ski søndag at trønderen kom  med følgende melding til sin svenske rival. 

– Calle lever litt i sin egen drømmeverden. Hvis du ser på hva han har levert i mesterskap, så er du og han på lik linje, sa Northug til NRKs reporter. Uttalelsen var ment som et tilsvar til svensken påstander om at han er en raskere skiløper enn Petter Northug jr. 

Northug best i prologen
- Jeg hørte at han sa dette. Jeg synes det er morsom at det kommer nettopp fra Petter. Er det noen på denne planeten som lever i sin egen drømmeverden, så er det hvert fall han, kontrer svensken før sprintetappen i Tour de Ski. 

Petter Northug gikk inn til dagens beste tid på sprintprologen i Val Mustair. 

Følg resten av sprinten i vårt livesenter.