Laserklinikk bommet grovt på Imads føflekker

Imad fikk et arr på nesen etter laserbehandlingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er forferdelig! Dette var et område som ikke trengte behandling og det gjør meg mest trist, sier Imad Elmir.

Risikerte ikke arr

I september i fjor oppsøkte Imad laserklinikken Beaute Adorée på Majorstua i Oslo for å få fjernet noen føflekker i ansiktet.

Det var første gang Imad skulle ta laserbehandling og han var bekymret for at han kunne få noen arr, men skal ha blitt beroliget av legen som behandlet ham.

– Hun forsikret meg om at hun hadde det nyeste utstyret i Norge og at det ikke var noe fare for det, sier Imad.

I tillegg til å fjerne føflekkene skal legen ha anbefalt Imad å laserbehandle to områder med sprengte blodkar; ved nesen og i pannen, noe han gikk med på.

Les også: Ungdom sprøyter livsfarlig stoff i årene for å bli brune og slanke

Saken fortsetter under bildet

– Det var som om noe brente

Men under behandlingen kjente han plutselig en brennende følelse på neseryggen, som jo ikke skulle behandles.

– Det var som om noe brente. Jeg kjente tre stikk på nesen og ble veldig redd.

Resultatet ble en grop på nesen, rett og slett et arr. Ifølge en av landets fremste hudeksperter Joar Austad, vil arret bli vanskelig å fjerne.

– Vi har ikke så gode metoder til å fjerne et slikt arr. Det kan hende at du blir bedre, men jeg tror ikke at du vil bli helt bra igjen, sier seksjonsoverlege ved hudavdelingen Joar Austad ved Rikshospitalet.

Les også: Høysesong for plastisk kirurgi: – Er i ferd med å bli allemannseie

Saken fortsetter under bildet

– Skorter ofte på opplæringen

På Rikshospitalet utføres mange ulike laserbehandlinger av noen av landets beste hudleger. Dessverre er ikke kompetansen alltid like god ved en del private klinikker ifølge Austad.

– Det er klart at det stadig kommer nye og spennende lasere som mange ønsker å bruke på sine pasienter, men da skorter det ofte på opplæringen, sier Austad.

For Imad har arret han ble påført under laserbehandlingen blitt en stor påkjenning.

– Jeg våkner jo til dette hver eneste dag. Det synes kanskje ikke så godt for andre, men jeg vet at jeg ikke hadde noe der før, sier Imad.

Imad ble behandlet av en allmennlege ved laserklinikken Beaute Adorée. Ifølge hudlege Jon Langeland med nesten tjue års erfaring med laserbehandling så er selv ikke det godt nok.

– Jeg mener jo at man må være hudlege for å kunne drive med dette. Man går jo ikke til en optiker for å ta en øyeoperasjon, sier Langeland.

Les også: Ser dine føflekker ut som dette?


Saken fortsetter under bildet

Vil advare andre

Imad angrer sterkt på at han i det hele tatt oppsøkte klinikken Beaute Adorée. Nå ønsker han å advare andre.

– Jeg vil ikke at andre skal oppleve det samme som meg. Det eneste jeg nå ønsker er at nesen skal bli helt bra igjen, slik den var før laserbehandlingen, sier Imad.

Vi prøver i lang tid å få et møte med klinikkens ledelse for at Imad skal få dekket arrbehandling ved en annen klikk som blir dekket av Beaute Adorée.

De går først med på å møte oss, men avlyser så intervjuet og sender oss i stedet til sin advokat Carl Bore i Dalan advokatbyrå.

Saken fortsetter under bildet

Tar ikke selvkritikk

Før intervjuet løser Imad laserklinikken fra taushetsplikten.

På spørsmål om hvorfor Imad i det hele tatt ble behandlet på nesen som jo ikke skulle behandles, får vi følgende svar:

– Klinikken opplyser at dette var bestilt, altså at pasienten ønsket å behandle en liten føflekk på nese med laser, sier Bore.

På før-bilder av Imads ansikt finner Bore det vanskelig å avgjøre om Imad hadde en slik føflekk før laserbehandlingen. Det blir deretter en diskusjon om det var dette arret Imad fikk under behandlingen.

– Men hvordan kan TV 2 vite at det er det som er arret etter behandlingen? Dette er jo ikke noe dokumentasjon på at dette er arret etter behandlingen, sier Bore.

Vi forteller da Bore at klinikken overfor oss aldri har hevdet noe annet. De har i brev også bekreftet at det oppstod en skade på nesen under behandlingen.

– Klinikken erkjenner at det er blitt et arr, men meg bekjent har TV 2 ikke tidligere spurt klinikken om spesifikt hvor på nesen behandlingsarret ligger. Dette er nytt, sier Bore.

Bore tilføyer at Imad ifølge klinikken fikk opplyst at det var en risiko for skade under laserbehandlingen.

– Klinikken mener at Imad har fått klar informasjon om bivirkninger. Dette er også en kjent sak for alle. Det er bare å gå på nettet så skjønner man at alle slike inngrep kan ha bivirkninger, sier Bore.

Les også: – På det bruneste var jeg svart

Prøver å stoppe TV-reportasjen

Etter dette intervjuet prøver laserklinikken Beaute Adorée å presse Imad ved å tilby ham arrbehandling ved en annen klinikk hvis han trekker seg fra TV-reportasjen.

Laserklinikken hevder at de har laget en dokumentarfilm som viser deres versjon av saken, men den nekter de å vise til oss. De nekter også å svare på våre spørsmål om kompetanse og om risikoen ved å fjerne føflekker med laser.

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter