Mjøndalen-treneren har lagt planer for ny assistent

Vegard Hansen forteller at interne krefter tar over når Hans Erik Ødegaard sannsynligvis blir med sønnen utenlands.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mjøndalen (TV 2): - Vi har alternativer, og det blir nok en intern løsning. Et opprykk på en eller to mann, så det skal gå bra. Vi har tradisjoner i Mjøndalen for å utvikle spillere og trenere, så den utfordringen tar vi, sier trener Vegard Hansen til TV 2 etter klubbens første trening i 2015.

– Hvem er det da snakk om?

– Det veit vi ikke. Vi har mange flinke folk i klubben som kan ta et opprykk. 

– En selvfølge at han blir med

Hans Erik Ødegaard har kontrakt med nykommerne i Tippeligaen også neste sesong, men Hansen understreker at den ikke er bindende. 

– Det er ingen avtale en gang, det er bare en selvfølge at den dagen Martin eventuelt flytter så kommer vel Hans Erik til å bli med og da mister vi han. Det er veldig synd for vår del, men det har vi ikke noen makt over. Jeg håper å beholde han så lenge som mulig, sier han. 

Ødegaard selv er som vanlig ordknapp både om sønnens og egen fremtid. 

– Det har vi bestemt oss for å ikke kommentere, for det går på Martin, sier han til TV 2.

– Men har du passet på at din lærdom blir i klubben selv om du skulle stikke?

– Da forskutterer du at jeg stikker, og det svarer jeg ikke på. Det er mer enn nok kompetanse i Mjøndalen med meg eller ikke, sier Ødegaard med et smil.

Mads Hansen håper ikke at en Ødegaard-exit vil svekke Mjøndalen. 

– Vi skal nok klare å stille lag uansett, men hvis han drar kommer vi til å savne "Hansi" både som type, også er han en veldig god trener. Men han har vel en bank med øvelser som han har gitt igjen til gutta her, som ikke forsvinner med det første. Jeg skulle gjerne hatt med han videre, men jeg skjønner at han følger sønnen sin, understreker han. 

Doblet sponsorbudsjett

Men selv om assistenttreneren drar fra klubben er det gode tider i Norges ferskeste Tippeliga-klubb. Telefonen til Hansen har nesten ikke ligget i ro, og sponsorkronene strømmer inn. 

– Budsjettet dobler seg, så det er ringvirkninger av å spille i denne divisjonen. Det går fra 14-15 til i underkant av 30 millioner kroner, så det er en helt ufattelig økning og vi skal prøve å forvalte de midlene så godt vi kan, understreker Hansen. 

En ganske ny erfaring for lille Mjøndalen. 

– Det er veldig gøy å bli oppringt av sponsorer som har lyst til å samarbeide med oss. Det er en ny hverdag for oss som har ringt og mast i mange år, så så langt har Tippeligaen vært utelukkende positiv, også får vi se når sesongen begynner, smiler treneren.