SÖLDEN, ØSTERRIKE 20141023.
Alpinist Aksel Lund Svindal stilte med krykker og skinne på beinet da han torsdag møtte pressen i Sölden. Aksel Lund Svindal røk akillesen under fotballtrening sist lørdag.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SÖLDEN, ØSTERRIKE 20141023. Alpinist Aksel Lund Svindal stilte med krykker og skinne på beinet da han torsdag møtte pressen i Sölden. Aksel Lund Svindal røk akillesen under fotballtrening sist lørdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Skjebnedager for Lund Svindal

Fremdeles en sjanse for at alpinstjernen kan rekke VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aksel Lund Svindal skal gjennomgå omfattende testing på Toppidrettsenteret i Oslo. Resultatet av undersøkelsene er med å avgjøre om 32-åringen kan stille til start i alpint-VM i Beaver Creek, USA, i februar.

– I løpet av de nærmeste ukene blir det testing, trening og sjekk, sier sportsjef Claus Ryste til TV 2.

Alpinisten røk akillessenen i venstre fot under lek med ball i Sölden, Østerrike. Skaden oppstod i oktober, få dager før sesongstart. Under opptreningsperioden var Lund Svindal uheldig igjen da han brakk et ribbein.

– Status nå

– Han har trent godt. Det går sakte, men sikkert fremover, og vi kommer til å ta en status nå med alle involverte og ham selv. Vi vil gi ut info når vi vet mer, sier Ryste.

I oktober, da Lund Svindal møtte TV 2 etter skaden, var han klar på hva som skulle til for at han skulle stille til start i Beaver Creek.

– Jeg drar kun til VM hvis jeg kan vinne medaljer, uttalte han den gangen. Nå nærmer det seg avklaring.

Deler av opptreningsperioden har Lund Svindal brukt på å reise og oppleve steder som Silicon Valley og New York. Julen ble i følge skiessets konto på bildedeletjenesten Instagram tilbrakt på øy i Karibien sammen med familien.

Nå skal han gjennomgå tester som skal avgjøre om det er forsvarlig å ta på seg alpinsko og ski med det første.

– Alvorlig skade

– Aksel må selv føle seg klar og frisk. Dette er en alvorlig skade han fikk i inn i sesongen, så vi må ta diskusjonen i samspill med ham, sier Ryste.

Pernilla Wiberg, som selv skadet akillesen under et verdenscuprenn i 1993, uttalte til TV 2 i oktober at hun tror det vil bli vanskelig for Lund Svindal å stille til start igjen under VM i februar.

– Opptreningen tar minst seks måneder

– Jeg tror vi skal innstille oss på at han ikke kommer til å kjøre i år. Jeg vet det tar veldig lang tid med opptrening for å få tilbake styrken og bevegeligheten i leggen, og tror han må la denne sesongen gå for så å komme tilbake neste sesong. VM i februar kommer til å bli svært vanskelig ettersom opptreningen tar minst seks måneder. Å stresse for å være med i Beaver Creek tror jeg er synd, for da tror jeg det vil bli vanskeligere å bli helt frisk.

Deadline for VM-uttaket er 20.januar. Aksel Lund Svindal er regjerende mester i utfor.