MERITTERT: Bradley Wiggins feirer seieren på tempoetappen under Tour of Britain. FOTO: NTB scanpix
MERITTERT: Bradley Wiggins feirer seieren på tempoetappen under Tour of Britain. FOTO: NTB scanpix

Wiggins fortsetter i Sky

... men bare frem til april.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bradley Wiggins har hatt en stor karriere på landeveissykkelen, men den skulle være så godt som over etter 2014-sesongen.

Wiggins skulle istedet rette fokuset på banesykling frem mot OL i Rio i 2016, og dermed returnere til idretten der han tok OL-gull både i 2004 og 2008.

Briten har meldt at han så for seg å sykle vårklassikerne, men at etapperittene med stigninger var over. Likevel har bekreftelsen ventet på seg.

Nå melder Team Sky i en pressemelding at den adlede britiske syklisten fortsetter på landeveien litt til.

Wiggins har signert for det britiske storlaget for fire måneder og skal fortsette frem til utgangen april.

Målet er å få med seg, og prestere, i de store klassikerrittene på våren. Særlig Paris-Roubaix blir et stort satsingsområde for 34-åringen.

– Det er et spesielt ritt for meg, og jeg er fast bestemt på å prøve igjen i Team Skys farger. Det er ett av de tøffeste rittene på kalenderen og målet mitt er å forbedre niendeplassen fra sist år, sier Wiggins.

Etter det vil briten vri fokuset tilbake på banesyklingen.

Wiggins har vært i laget siden oppstarten i 2010 og lagsjef Dave Brailsford legger ikke skjul på at han er fornøyd med å beholde den tidligere Tour de France-vinneren litt til.

– Han har fremdeles store ambisjoner og alle i Team Sky vil jobbe så hardt som mulig for å gjøre dette siste kapittelet så suksessrikt som mulig, sier Brailsford.