Slik gjorde Northug narr av Cologna

- Han ville nok få ned pekefingeren til Cologna, sier Odd-Bjørn Hjelmeset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Val Müstair (TV 2): Petter Northug viste på søndagens jaktstart i Oberstdorf at han for alvor er tilbake i slag. Mosbyggen annonserte før jul at han hadde planer om å gå styggfort på nyåret. Det viste seg å være rett. Men Northug har ikke bare levert bra i skisporet. Også utenfor har Northug sprudlet.

Da Northug gikk over målstreken i Oberstdorf viste han tommel ned. Selv sier Northug det var fordi han gjorde en dårlig spurt. Om det var vanskelig å tolke tommelen, var det ikke vanskelig å se hva Northug mente med fingeren i været da han sto på toppen seierspallen. Dagen før hadde nemlig Dario Cologna gjort det samme da gikk i mål til førsteplass.

Langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset flirer av Northugs måte å kommunisere med Cologna på.

– Etter prologen tenkte nok Petter at han ville sette Cologna på plass. Han ville nok få ned pekefingeren til Cologna, sier Hjelmeset.

Northug sendte noen sleivspark i retning svenske Calle Halfvarsson etter jaktstarten. Grunnen var at svensken tidligere hadde sagt at han "som oftest var raskere enn Northug i avslutningene". At Northug nå gjør narr av Cologna synes Hjelmeset bare er morsomt.

– For det første er Northug god kompis med Cologna. Han har respekt for ham som skiløper. At Dario løfter pekefingeren for å vise at han er i strålende form har nok Petter lyst til å gjøre noe med. Jeg så Petter smile godt da han løftet pekefingeren på pallen, sier Hjelmeset. 

TV 2s langrennsekspert tror ikke det er siste gang Northug vil løfte pekefingeren.

– I morgen er det sprint i Dario Colognas hage. Det er ikke noe som hadde vært mer moro for Petter enn å slå Cologna i Colognas egen bakgård. Da går nok fingeren til Petter opp, ler Hjelmeset.