Landslagstreneren: – Fremstår som en mobbekampanje mot kombinert

Mener fremtredende personer i norsk idrett regelrett rakker ned på kombinertsporten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff og Mats Zuccarello Aasen er ikke nominert til årets mannlige utøver under Idrettsgallaen, mens kombinertløper Jørgen Graabak er nominert etter to OL-gull i Sotsji.

Nominasjonen av Graabak foran de to har fått mange til å reagere.

– Det har folk helt klart 100 prosent lov til å mene, og jeg har ingenting imot at enkelte eller mange mener det, sier landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen til TV 2.

– Mobbekampanje

Men måten det er blitt reagert på har vakt oppsikt i kombinertmiljøet.

– Det jeg synes er veldig dumt er at det nå fremstår, i media, på sosiale medier og på forskjellige diskusjonsforum, som en mobbekampanje mot kombinert, der flere fremtredende personer i norsk idrett regelrett rakker ned på og snakker ned kombinert. Det synes jeg er veldig trist, sier landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen til TV 2.

Et av argumentene som er blitt brukt mot Graabak er at kombinert er en bitteliten idrett med begrenset geografisk utbredelse. Det går landslagssjefen ikke med på.

– I løpet av de siste årene har vi hatt mesterskapsvinnere fra tre forskjellige kontinenter. Det er ikke en liten nisjeidrett som noen holder på med her oppe i Norden, sier han.

Ingebrigtsen ønsker ikke å sette prestasjonene opp mot hverandre, men mener årsaken til at Graabak er nominert er at det er OL bare hvert fjerde år.

– I den grad er prestasjonen i kombinert veldig høy for Jørgen, som har to starter i OL og har to gull - i en av de mest komplekse idrettene som finnes i verden, sier landslagssjefen.

Zucca-sarkasme

Det er flere uttalelser både i media og på sosiale medier som har fått kombinertmiljøet til å steile. Blant annet sa en spøkefull Mats Zuccarello Aasen følgende til TV 2:

– Jeg bryr meg egentlig ikke så mye, men Kristoff burde helt klart vært der. Men det vanskelig for en liten sport som sykling å konkurrere mot verdensidretter som kombinert og skiskyting.

Johan Kaggestad reagerte også sterkt på Alexander Kristoffs fravær på nominasjonslisten.

– Det er oppsiktsvekkende at de ikke har forstått posisjonen til Kristoff. Han er forbigått fordi vi er fryktelig opptatt av egne idretter, som stort sett er perifere. Det er et stort fokus på olympiske idretter, sa han til TV 2.