Anders Jacobsen under søndagens trening  i Bergiselbakken i Innsbruck før det tredje rennet i hoppuka. Den norske hoppsjefen fikk beklagelser etter påstander om juks.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Anders Jacobsen under søndagens trening i Bergiselbakken i Innsbruck før det tredje rennet i hoppuka. Den norske hoppsjefen fikk beklagelser etter påstander om juks.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Hoppsjefen fikk unnskyldning fra Sveits

Den norske hoppsjefen fikk beklagelser etter påstander om juks. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

INNSBRUCK (TV 2): I dag kom den sveitsiske avisen Blick med nye påstander om at Anders Jacobsen skal ha fått en advarsel fra FIS, etter å ha hatt for lange armer på hoppdressen. Dette bekreftes av FIS overfor NRK.

Avisen hevder også at FIS har hatt krisemøter om saken. Dette tilbakeviser Clas Brede Bråthen overfor Dagbladet.

Etter prøveomgangen der Jacobsen hoppet med samme dress som i Garmisch, forteller Bråthen til TV 2 at han har fått en unnskyldning av den sveitsiske sportssjefen for alle skriveriene.

- Berni Schödler kom bort til meg og beklaget alle disse forbannede 3.januar-oppslagene, forteller Bråthen til TV 2.

Følg søndagens hopprenn i livesenteret.

Jacobsen har tydelig tatt seg nær av alle påstandene om juks, og virket i følge TV 2s fotograf mer innesluttet enn vanlig i forberedelsene til rennet i Innsbruck. I går innrømmet han at han ble forstyrret.

- Det var helt kaos på toppen. De tok bilder av meg fra alle vinkler. Sko, dress, bindinger. Tror de tok bilder av alt for å være sikker, sa Jacobsen.

Jacobsen hadde for øvrig det 12. beste hoppet i prøveomgangen, der Rune Velta var klart best av de norske med tredjeplass.