Norske Bersant (18) på benken da bursdagsbarnet Milner reddet City

Manchester City scoret seiersmålet på overtid mot Sheffield Wednesday. Bersant Celina kom aldri innpå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City-Sheffield Wednesday 2-1
Se videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Norske Bersant Celina fikk tildelt draktnummer 59 og var med i Manchester City-troppen i FA-cupoppgjøret hjemme mot Sheffield Wednesday søndag.

Derfra fikk 18-åringen, sammen med stjernene Joe Hart, Martin Demichelis, Gaël Clichy, Samir Nasri, Fernandinho og David Silva, se at gjestene gikk til pause med 1-0-ledelse på Etihad Stadium. 

Etter hvilen kom Silva og Nasri inn og spilte arkitektrollene da James Milner utlignet, og da de lyseblå jaktet seiersmålet ble et rent venstrebackbytte i form av Gaël Clichy for Aleksandar Kolarov prioritert.

Dermed ble det ikke spilletid på 18-åringen, men han kunne i det minste juble ved kampslutt. På overtid scoret nemlig bursdagsbarnet Milner på ny, og dermed vant Manuel Pellegrinis mannskap 2-1.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Mange forventet nok at det ville bli en enkel seier for City, spesielt med tanke på at de vant hele 7-0 mot det samme Sheffield Wednesday-laget i ligacupen tidligere denne sesongen.

Det ble det dog ikke. Atdhe Nuhiu sendte altså Wednesday i ledelsen etter et snaut kvarter, en ledelse som holdt i 50 minutter.

Etter en time gjorde City så dobbeltbyttet som var med på å snu kampen, da David Silva og Samir Nasri erstattet Frank Lampard og Stevan Jovetic. Byttet skapte umiddelbart resultater, da nettopp de to kombinerte og sendte James Milner alene med Chris Kirkland.

Bursdagsbarnet gjorde ingen feil fra skrå vinkel, og satte inn 1-1-målet mellom beina på den tidligere Premier League-keeperen. 

På overtid scoret Milner på ny og ble den store helten. Jesús Navas' innlegg ble forlenget av Silva, og Milner fikk en enkel oppgave foran det tomme målet. 

Celina ble hentet til City i 2011
Enn så lenge må dermed Celina vente på seniordebuten for de lyseblå. Den Kosovo-fødte angriperen Celina har representert Norge på U15-, U16- og U17-landslagsnivå, og ble hentet til Manchester fra Strømsgodset som 15-åring i 2011.

Han har siden den gang etablert seg på ungdomslagene til City, var forrige sesong en av de viktigste spillerne på U18-laget og ble i fjor sommer belønnet med en treårig proffkontrakt med City.

Denne sesongen har han sju mål på tolv kamper for U18-laget og fem på åtte kamper for U21-laget. Lørdag fortalte hans far Eduar Celina om sønnen overfor TV 2 Sporten. 

– Han har jobbet hardt og trent mye. Det har ikke bare vært enkelt for ham, både å flytte og etablere seg på ungdomsakademiet. Han har måttet jobbe hardt hele tiden, sa far Celina. 

Unggutten har valgt Kosovo foran Norge
Det norsk-albanske stortalentet var i sin tid den første Godset-spilleren som tok turen fra til City, etter at samarbeidsavtalen mellom de to klubbene ble etablert i 2010.

Han ble allerede da beskrevet som «et spesielt talent», og klubber som Liverpool, Blackburn, Hannover og Köln var også interesserte i å hente ham.

Celina bruker for øvrig den tidligere England-stjernen Michael Owen som agent.

Tenåringen har flere kamper for aldersbestemte landslag i Norge, men har også akslet drakten til fødelandet Kosovo. Celina har tidligere uttalt at han akter å velge Kosovo foran Norge på seniornivå.

City-laget som startet mot Wednesday var følgende:

Willy Caballero - Bacary Sagna, Dedryck Boyata, Eliaquim Mangala, Aleksandar Kolarov - Fernando, Yaya Touré - Jesús Navas, Frank Lampard, James Milner - Stevan Jovetic