Østberg ber Kowalczyk øve på utforkjøringer  

Ingvild Flugstad Østberg gikk i bakken da Justyna Kowalczyk ploget i utforkjøring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oberstdorf (TV 2): Ingvild Flugstad Østberg var oppgitt over Justyna Kowalczyk i målområdet etter søndagens jaktstart. Kowalczyk ploget i en utforkjøring på den første runden, som som endte med at Østberg falt og tapte verdifulle sekunder.

– Jeg trynet på første runde ned bakken. Jeg kom bak en viss person som ikke er veldig god til å kjøre nedover. Jeg ble dratt langt ut i bakken på et tidspunkt jeg var litt på vei opp og kunne henge meg på de første. Jeg mistet mye fart, sier Østberg.  

– Hvordan er det å ligge bak Kowalczyk i utforkjøringer?

– Jeg prøvde å gi Kowalczyk noen meter på toppen, for jeg skjønte at jeg ikke kom foran. Jeg tenkte det var bedre å gi hun noen meter og heller ta det inn. Jeg ga henne tydeligvis ikke nok meter. Det sier vel mest at hun burde øve på det, sier Østberg.  

– Blir det farlige situasjoner for dere andre?

– Hun må kjøre som hun vil. Vi kan ikke bestemme hvordan hun skal kjøre i et felt. Men når man ploger i nedoverbakker, kan det føre til farlige situasjoner. Vi andre rundt ,å tilpasse oss, sier Østberg. 

Kowalczyk hadde ikke fått med seg at Østberg falt da hun snakket med TV 2.

– Det skjedde kanskje fordi jeg kjørte så sakte. Jeg beklager, sa den polske utøveren i intervju med TV 2. Se intervjuet øverst i artikkelen.

I etterkant gikk hun bort til Østberg og beklaget.