Bjørgen økte forspranget til Johaug etter maktdemonstrasjon

– Det blir veldig tøft nå, innrømmer Johaug.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til tonene fra Star Wars' kjenningsmelodi gikk Marit Bjørgen ut i hundre på stadion i Oberstdorf.

Rognes-jenta hadde 28 sekunder ned til sin største rival Therese Johaug etter prologen lørdag, og hadde som mål å holde unna for lagvenninnen på den ti kilometer lange jaktstarten søndag.

Og den norske langrennsdronningen viste utenomjordiske krefter også på dag to av Touren. Bjørgen økte forspranget og hadde økt med ni sekunder halvveis i løpet.

– En veldig bra start
I mål var hun 56,2 sekunder foran Heidi Weng som ble nummer to og 56,8 sekunder foran Therese Johaug.

– Jeg hørte at de tok litt inn på den første runden, men på den de andre rundene hørte jeg at jeg bare økte hele tiden. Det var et fantastisk løp og jeg hadde fantastiske ski i dag, sier Bjørgen til arrangøren etter løpet.

Hun innrømmer at starten har vært over all forventning, og at hun håper å kunne være med å kjempe i alpinbakken.

– Jeg er litt overrasket, men jeg har følt at ting har vært veldig bra. Jeg klarte å holde roen og gå mitt eget løp. Jeg er veldig godt fornøyd og hadde fantastiske ski, sier Bjørgen til TV 2.

Resignert Johaug
Therese Johaug måtte dermed Bjørgen øke forspranget ytterligere. Nå tror hun det blir vanskelig å forsvare sammenlagtseieren fra i fjor.

Jeg hadde håpet å hente inn noen sekunder, men hun beviser at hun er i knallform. Over ett minutt er veldig mye, men det er andre plasseringer det skal kjempes om også, sier hun til TV 2.

– Men Marit sier at det er du som er favoritten?

– Nei, det er bare tull, sier Johaug og innrømmer:

– Sjansen min har minket betraktelig etter dagen i dag, sier Johaug.

– Jeg har ikke gitt opp, men jeg ser at avstanden opp til Marit er veldig stor nå. Det er mye som kanskje, men jeg må nok ha litt tur på de siste løpene for å kjempe om teten, sier hun til NRK.

Ingvild Flugstad Østberg gikk inn til niendeplass, ett minutt og 46 sekunder bak Bjørgens mens lørdagens store overraskelse, Ragnhild Haga, ble nummer ti, ett minutt og 47 sekunder bak.