KAN FÅ MULIGHETEN: Manchester City-manager Manuel Pellegrini (til venstre) har lagt merke til Bersant Celinas prestasjoner. Foto: Scanpix/mcfc.com
KAN FÅ MULIGHETEN: Manchester City-manager Manuel Pellegrini (til venstre) har lagt merke til Bersant Celinas prestasjoner. Foto: Scanpix/mcfc.com

Norsk unggutt kan få City-debuten

Bersant Celina er med i bruttotroppen til søndagens FA-cupkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske unggutten Bersant Celina kan endelig få Manchester City-debuten i søndagens FA-cupkamp mot Sheffield Wednesday.

Se Man City - Sheff Wednesday direkte på TV 2 Sport Premium 2 og TV 2 Sumo søndag kl. 16.00!

City har ikke bekreftet spillertroppen til kampen, men Kosovo-fødte Celina er en del av bruttotroppen som forbereder seg til kampen.

– Den endelige troppen er ikke tatt ut. Den blir ikke tatt ut før fem timer før kampen. Men Bersant har fått beskjed om å forberede seg sammen med a-laget. Det er veldig morsomt, sier pappa Eduar Celina til TV 2.

– Han har trent med a-laget flere ganger den siste tiden. Uansett om han sitter på benken eller ikke, så er dette stort. Han får en anerkjennelse av City, og de viser at han fortjener å få sjansen, forteller en stolt far.

Ble hentet til City i 2011

18-åringen ble hentet til Manchester fra Strømsgodset som 15-åring i 2011. Celina har siden den gang etablert seg på ungdomslagene til City, og var forrige sesong en av de viktigste spillerne på U18-laget.

I fjor sommer ble han derfor også belønnet med en treårig proffkontrakt med City.

Celina har bidratt med flere viktige mål for U18-laget til City, og omtales også som en stødig straffeskytter på klubbens hjemmeside

Pappa Celina kan fortelle at sønnen har jobbet iherdig for å komme dit han er nå.

– Han har jobbet hardt og trent mye. Det har ikke bare vært enkelt for ham, både å flytte og etablere seg på ungdomsakademiet. Han har måttet jobbe hardt hele tiden, sier Eduar Celina.

Har valgt Kosovo foran Norge

Det norsk-albanske stortalentet var i sin tid den første Godset-spilleren som tok turen fra til City, etter at samarbeidsavtalen mellom de to klubbene ble etablert i 2010.

Han ble allerede da beskrevet som «et spesielt talent», og klubber som Liverpool, Blackburn, Hannover og Köln var også interesserte i å hente ham.

Celina bruker for øvrig den tidligere England-stjernen Michael Owen som agent.

Tenåringen har flere kamper for aldersbestemte landslag i Norge, men har også akslet drakten til fødelandet Kosovo. Celina har tidligere uttalt at han akter å velge Kosovo foran Norge på seniornivå.