Northug: – Jespersen må ikke tenke så mye på penger

Petter Northug ber Chris Jespersen bytte ut solariumstimene med hurtighetstrening.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oberstdorf (TV 2): Petter Northug ble beste nordmann på 3. plass i prologen i Tour de Ski. Han endte 5,5 sekunder bak Dario Cologna. Calle Halfvarsson ble nummer to.

Sendte pengestikk til Jespersen

Chris Jespersen har tidligere sagt at han blir motivert av premiepengene i Tour de Ski. Northug ber Jespersen tenke på andre ting enn penger.

– Chris drømmer om et rikmannsliv med nye biler og villa med fire eller fem etasjer. Han lever litt i sin egen drømmeverden. Da er det klart han trenger penger. Men han må begynne å vinne. Hvis Chris får en luke, unner jeg ham hver cent han tjener på Tour de Ski, sier Northug og legger til:

– Jeg skal ta en prat med Chris. Han må ikke tenke så mye på penger. Han har et fint liv med en fin kone og unger. Han skal gape over alt.

Men det er ikke det eneste ved Jespersen Northug er skuffet over.

– Det er skuffende at han heier på Liverpool, og det er skuffende at han ligger så mange timer i solarium i uken. Han burde brukt solariumstimene sine til å trene hurtighet, sier Northug.

– Lagbygging på høyt nivå

Det tok ikke lang tid før Jespersen svarte på lagkameratens stikk.

Etter å ha sett artikkelen la han ut et bilde på Instagram.

– Lagbygging på høyt nivå de siste dagene#tourdeski #mangeidioterpåsammelag #godstemning #trivsel #brunogblid #syra #solidstartpårøtheogjespersen #pinneforlandet #24 #isklar #unitedbakeries #oakley #skigo #rossignol #kvpluss #ctcbilpartner, skriver han.

– Det vil samle seg

Northug går ut 15 sekunder bak Cologna på morgendagens jaktstart.

– Det betyr ingenting. Det vil samle seg i morgen. Jeg er glad for at jeg har de bonussekundene jeg har. Det gjør at jeg slipper krigingen som de bak meg må gjennom, sier Northug.

– Jeg prøvde å åpne kontrollert og å gå på store gir. Jeg ga fra meg litt for mye på førsterunden. Det ble en kamp på andrerunden. Det ble litt stakkato, og da klarte jeg ikke å ta igjen de sekundene jeg la igjen i starten, sier Northug.

Gleder seg til nivået blir dårligere
Han er optimist med tanke på resten av Touren.

– Nå begynner overskuddet å komme. Svaret jeg fikk i dag er at det fortsatt er litt for tidlig etter høyden, sier han.

– Jeg tror det blir en helt vanlig fellesstart i morgen. Vi norske slipper inn hverandre, og vi går som et lag. Det er vi vant til i verdenscupen, sier Northug.

Han har tidligere sagt at det ikke kommer til å gå styggfort før på nyåret.

– Folk går styggfort før jul. Alt går fort i november og desember, og så blir nivået litt dårligere på nyåret.

– Og da har du mulighet?

– Jeg og Frode Estil hadde en teori om det. Det er mye vanskeligere å vinne verdenscuprenn før jul enn mesterskapsgull, smiler han.