FLIRER: Mats Zuccarello bryr seg lite om at han selv ikke er nominert, men stusser på at Alexander Kristoff ikke er med. Foto: Scanpix
FLIRER: Mats Zuccarello bryr seg lite om at han selv ikke er nominert, men stusser på at Alexander Kristoff ikke er med. Foto: Scanpix

Zuccarello: – Vanskelig å konkurrere mot verdensidretter som kombinert og skiskyting

Mats Zuccarello ler av nominasjonene til Idrettsgallaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

At Alexander Kristoff ikke er blant de nominerte til årets mannlige utøver under Idrettsgallaen har skapt sterke reaksjoner.

Johan Kaggestad kaller det «hårreisende», mens Kristoff selv innrømmer at han er skuffet over å bli utelatt.

Fraværet av ishockeystjernen Mats Zuccarello Aasen på nominasjonslisten vekker også oppsikt. 

– Jeg er overrasket. Jeg ser at Zuccarello heller ikke er nominert. Begge vi burde vært nominert, sier Kristoff til TV 2.

Zucca: – Kristoff burde vært der

Zuccarello selv bedyrer at han ikke bryr seg nevneverdig om å bli vraket. Han gjengjelder i stedet støtten til Kristoff.

– Jeg bryr meg egentlig ikke så mye, men Kristoff burde helt klart vært der, sier han til TV 2.

Og legger til med et smil:

– Men det er vanskelig for en liten sport som sykling å konkurrere mot verdensidretter som kombinert og skiskyting.

Zuccarello leverte en historisk god NHL-sesong i 2013/2014 og kronet det hele med å bli første nordmann i en Stanley Cup-finale i fjor vår.

27-åringen ble også poengkongen til Rangers, i tillegg til at han vant den prestisjefylte Rangers-prisen «Steven McDonald Extra Effort Award».

– Det var større å vinne prisen for «årets spiller», stemt frem av Rangers-fansen, enn å bli nominert til eller vinne en pris på Idrettsgallaen, sier Zuccarello.

TV 2s ekspert: – En skam

TV 2s ishockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm er sjokkert over at Zuccarellos navn ikke er å finne på nominasjonslisten.

– Jeg er sjokkert. Med tanke på det Mats har levert det siste året, så er det faktisk helt uhørt. Det er en skam. Han spilte tross alt finale i Stanley Cup. Jeg trodde folk hadde fått øyene opp for hvor stor prestasjon det er. Det er mirakel at han ikke er nominert, sier han til TV 2.

– Jeg ønsker ikke å sparke nedover mot andre idretter. For vinner du et individuelt OL-gull, så er du best. Men det burde samtidig vært plass til å hedre en utøver som har prestert i en lagidrett, sier Dahlstrøm.

Og understreker hvorfor Zuccarellos prestasjon er såpass imponerende:

– Mats var ikke bare god i 14 dager, men over 100 NHL-kamper i løpet av sesongen. Og der presterte han på høyt nivå to-tre ganger i uka. Det er det ingen andre nordmenn som har vært i nærheten av å gjøre, sier han.

– Han ble også poengkongen i New York Rangers. Det er det mest prestisjefylte NHL-laget man kan spille for. La meg si det sånn: Mats er veldig høyt oppe på nominasjonslisten min, sier Dahlstrøm med et smil.