IKKE NOMINERT: Alexander Kristoff er skuffet over at han selv er blitt oversett, og mener også at Mats Zuccarello Aasen burde ha vært nominert. Fotomontasje: NTB scanpix
IKKE NOMINERT: Alexander Kristoff er skuffet over at han selv er blitt oversett, og mener også at Mats Zuccarello Aasen burde ha vært nominert. Fotomontasje: NTB scanpix

Kristoff vurderer å droppe Idrettsgallaen: – Både jeg og Zucca burde vært nominert

Alexander Kristoff er skuffet etter å ha blitt oversett av juryen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

At Alexander Kristoff ikke er blant de nominerte til årets mannlige utøver under Idrettsgallaen har sørget for sterke reaksjoner.

Johan Kaggestad kaller det «hårreisende» at sykkelstjernen ikke er nominert etter en fantastisk sesong.

– Jeg er overrasket

Kristoff selv hadde også forventet en nominasjon.

– Jeg er overrasket. Jeg ser at Zuccarello heller ikke er nominert. Begge vi burde vært nominert, sier Kristoff til TV 2.

Den historiske seieren i Milano-Sanremo og to etappeseiere i Tour de France holdt imidlertid ikke for juryen. Det gjorde heller ikke Zuccas Stanley Cup-eventyr.

– Jeg har hatt en god sesong, og jeg mener selv at jeg har hatt gode nok resultater til å være nominert i flere kategorier, medgir Kristoff.

– Vet ikke om jeg gidder å reise på Idrettsgallaen

Nå vurderer han å droppe Idrettsgallaen, som går av stabelen 10. januar.

– Jeg bryr meg egentlig ikke så mye, men nå som jeg bare er nominert til den ene kategorien så vet jeg ikke om jeg gidder å reise på Idrettsgallaen. Jeg må ta en prat med kona først. Å ikke dra er noe jeg vurderer, for jeg trodde jeg skulle være nominert i flere kategorier, sier 27-åringen.

Katjusja-rytteren, som er på treningsleir på Gran Canaria sammen med sin nye lagkompis Sven Erik Bystrøm, har tilbragt dagen på sykkelen. Og det gjør han fort neste lørdag også.

– Det kan være jeg heller bør bruke tiden på en treningsøkt den dagen, så kanskje jeg blir god nok til å vinne neste år, sier Kristoff med et smil.

– Hadde du reist om du var nominert til årets mannlige utøver?

– Sannsynligvis.

Han er også enig med Johan Kaggestad i at trener og stefar Stein Ørn er blitt oversett.

– Stein Ørn burde vært nominert til årets trener. Det er merkelig. Han har trent meg som vant to etapper i Tour de France og Milano-Sanremo, og han trente Bystrøm til U23-gull i VM. Det var tydeligvis ikke godt nok i juryens øyne, sier 27-åringen.

– Juryen bør endre sammensetning

Han mener det er blitt i overkant mye vinteridrett.

– De som er nominert har gjort det bra, men det er tydelig at juryen har vært veldig opptatt av vinteridrettene, sier han.

Toppidrettssjef Tore Øvrebø har vært juryleder, og med seg i juryen har han hatt Karen-Marie Ellefsen, Hanne Haugland, Else-Marthe Sørlie Lybekk, Jan-Erik Aalbu, Kjetil André Aamodt og Dag Vidar Hanstad.

Kristoff foreslår nå at man bør endre jurysammensetningen.

– Juryen bør endre sammensetning og få et bredere spekter, for det er tydelig at det er vinteridrettene som kommer frem, sier sykkelstjernen.