Kyrie Irving blir igjen spilleren Cleveland Cavaliers må stole på mens Lebron James er ute med skade. (AP Photo/Charles Krupa)
Kyrie Irving blir igjen spilleren Cleveland Cavaliers må stole på mens Lebron James er ute med skade. (AP Photo/Charles Krupa)

Han må stå frem i superstjernens fravær

Med LeBron James ute i opp til to uker må Kyrie Irving dra lasset for Cleveland Cavaliers.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag fra kl. 19.00 på Sportskanalen og tv2sumo.no: 
Cleveland Cavaliers - Dallas Mavericks

Kyrie Irving har vært Cleveland Cavaliers' beste spiller siden han kom til klubben i 2011. Før denne sesongen måtte point guarden innta en ny rolle da verdens beste basketballspiller, LeBron James, vendte «hjem» til Cleveland. 

Blant de store favorittene
Sesongen har vært en berg og dalbane for Cavaliers. Før sesongen var laget, som også sikret seg Kevin Love, blant de største favorittene til å vinne årets sesong. Etter en svak sesongstart så det ut til at Cavs hadde funnet rytmen, men mot slutten av 2014 ble det igjen svært tøft. 

James må hvile
Med tre strake tap var nok det siste Cavaliers-trener David Blatt trengte at James' blir satt på sidelinjen de neste ukene. Men, det kan kanskje være til det beste for laget. Med «King James» ute må andre stå frem. Blatt må håpe at Irving og Love kan bære laget. Og de er begge to mer enn kapable. 

Ligaens beste offensive lag
Søndag venter en svært tøff kamp mot Dallas Mavericks. Mesterne fra 2011 gikk fra å være outsidere til å bli blant de store favorittene da de byttet til seg Boston Celtics-stjernen Rajan Rondo i desember. Før sesongen hentet Texas-laget Tyson Chandler og Chandler Parsons, og med Monta Ellis og lagets største stjerne, Dirk Nowitzki, har Mavericks vært NBAs beste offensive lag så langt denne sesongen. 

Vest historisk sterk
Mavericks ligger på femteplass i avdeling vest, en avdeling som er historisk sterk denne sesongen. De åtte beste lagene kommer til sluttspillet, og Mavericks har ikke muligheten til å slappe av. 
Cavaliers ligger på femteplass i øst, en mye svakere avdeling. Skal de ha håp om hjemmebanefordel i sluttspillet kan likevel ikke Ohio-laget slappe for mye av i James' fravær. 

Point guard-duell
Søndagens kamp blir også en duell mellom to av NBAs beste point guarder i Irving og Rondo. Vinneren av den duellen kan fort vise seg å stå med seieren etter kampen.