IKKE MED: Alexander Legkov får ikke mulighet til å ta sin andre sammenlagtseier i Tour de Ski.  AFP PHOTO / LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA   FINLAND OUT
IKKE MED: Alexander Legkov får ikke mulighet til å ta sin andre sammenlagtseier i Tour de Ski. AFP PHOTO / LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA FINLAND OUT

Syk Legkov står over Tour de Ski

Vinneren fra Tour de Ski i 2013 stiller ikke til start.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oberstdorf (TV 2): Alexander Legkov vant Tour de Ski i 2012/13, men det blir ingen ny triumf denne sesongen. Russeren er syk, og stiller ikke til start på lørdagens prolog.

Det bekrefter Jurij Tsjarkovskij, manager for det russiske laget, overfor TV 2.

– Han er syk og er ikke med i morgen. Akkurat nå er han på hotellet, sier Tsjarkovskij.

For de norske forhåndsfavorittene Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug og Chris Jespersen betyr det én mindre konkurrent i sammenlagtkampen. 

Denne sesongen har Legkov slitt med dårlig form. En 15. plass fra 10 km klassisk på Lillehammer er russerens beste plassering.

Northug skjønner at Legkov har mistet litt av piffen etter OL-gullet på femmilen i Sotsji-OL.

– For vanlige folk kan det høres litt rart ut at en olympisk mester kan falle så til de grader tilbake, men man må sette seg inn i Legkovs hode. I flere år har han forberedt seg til OL på hjemmebane, kanskje ikke minst femmilen. Når man vinner den, får man en mental utladning. Enten du vil eller ikke. Det kan ta tid å få sulten tilbake. Det er en lang vei tilbake, sier Northug.

– Kunne du like godt snakket om Petter Northug etter 2011?

– Ja, absolutt. Det la jeg ikke skjul på heller. Det hadde vært noe feil med hodet mitt om jeg ikke hadde vært utladet etter VM på hjemmebane. Det er vanskelig å beskrive det, men man er så intens i forberedelsene over lang tid. Utladningen kommer uten at du er klar over at det skjer. Jeg var heldig og hadde et mesterskapsfritt år etterpå. Legkov er inne i sitt desidert vanskeligste år, sier mosbyggen.