BEKREFTET: Steven Gerrard forlater Liverpool i sommer

Ferdig etter 25 år i klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Les alt om Premier League her!

1. nyttårsdag meldte engelske medier at Steven Gerrard er inne i sin siste sesong i Liverpool-drakt.

Fredag formiddag bekrefter klubben på sin hjemmeside at Gerrard forlater klubben i sommer.

Se høydepunktene fra Steven Gerrards Liverpool-karriere øverst!

– Det har vært den tyngste avgjørelsen i livet mitt. Avgjørelsen er tatt på bakgrunn av mitt ønske om å oppleve noe annet og prøve noe nytt i løpet av min karriere. Jeg vil ikke angre når karrieren som fotballspiller en gang tar slutt, sier Gerrard om valget om å forlate Liverpool etter 17 sesonger i klubben.

Gerrard har i løpet av karrieren spilt 695 kamper, scoret 180 mål og løftet ti trofeer i rødt.

 – Jeg valgte å gå ut med dette nå for at ikke laget og manageren skal bli distrahert av historier og rykter om meg, sier Gerrard videre.

Liverpool-manager Brendan Rodgers reagerer følgende på beskjeden om at kapteinens tid i rødt snart er omme:

– Det er nesten en umulig oppgave å finne ordene som er dekkende for Steven Gerrard og hans betydning for Liverpool. Ordet legende brukes ofte i vår tid, men i hans tilfelle yter det ham ikke rettferdighet, sier Rodgers.

– Kommer aldri til å spille mot Liverpool
Liverpool-kapteinen sier noe om hvor han kommer til å fortsette karrieren. Men én ting er sikkert, nemlig at han ikke kommer til å gå til en Liverpool-konkurrent.

– Jeg kan ikke si hvor ferden går videre, men jeg kan si så mye at den ikke kommer til å gå til en konkurrerende klubb. Jeg kommer aldri til å spille mot Liverpool. Det er noe jeg ikke vil tenke på engang, sier Liverpool-kapteinen.

– Selvsagt veldig vemodig
TV 2s Premier League-kommentator og fotballekspert Øyvind Alsaker tror Liverpool-fansen tar beskjeden om Gerrards sommer-exit tungt – men at den rent sportslig sett faktisk ikke er så tung å svelge.

– For Liverpool-fansen er dette selvsagt veldig vemodig. Gerrard har på mange måter vært den store klippen i mange år. Når han forsvinner i sommer, er liksom lagets identitet borte. Først ga Carragher seg, og nå er det snart slutt for Gerrard også, sier Alsaker.

– Sånn er fotballen. Ingen kan spille evig, og Gerrard er ikke like god som han en gang var. Det er det som gjør det mulig å komme over slikt som dette. Rent sportslig sett, etter en heller dårlig høst, er ikke dette krise, legger han til.

– Den viktigste, men ikke den største
Leder i Liverpools norske supporterklubb Pål Christian Møller sier det er trist at en av klubbens absolutt største legender nå bare har noen måneder igjen som hærfører på Anfield.

– Det er vemodig og litt trist. Han har vært viktig så lenge, sier Møller, som legger til at han ikke er overrasket.

– Nei, det er ikke overraskende, dette. Han har spilt mindre og mindre og er heller ikke like dominerende som han en gang var. Sportslig sett er ikke Liverpool like avhengig av ham som de en gang var. Men han vil alltid være en av de store heltene.

– Ikke den største?

– Han er en av de to-tre beste gjennom tidene, det er det ingen tvil om. Men han fikk aldri med seg noe ligamesterskap. Uansett, med tanke på det han har gjort for klubben, Champions League-tittelen og så videre, så er han nok kanskje den viktigste spilleren vi har sett i Liverpool-drakt. Men for meg er Kenny Dalglish den største. Det har nok litt med tiden man vokser opp i også, sier Møller, og legger til:

– Gerrard er lokal, født og oppvokst i Liverpool. Han representerer sjelen og den store drømmen. Det er klart at dette stikker litt.

Alsaker: – Har vært vanskelig å mobilisere
– Han får et halvt år til å ta farvel, og det blir veldig spennende å se hva han kan levere herfra og inn. Hvis han gjør det veldig bra, blir det nok tøffere å gi slipp på ham. Men hans tid er kommet, sier Øyvind Alsaker, som i likhet med Møller ikke er overrasket over Gerrards avgjørelse.

– Jeg så for meg at han enten kom til å bli for alltid og gjerne etter hvert gå over i en trenerrolle eller lignende – eller at han kom til å gjøre som han nå gjør.

– Hvorfor gir han seg i Liverpool?

– Det ligger nok en del i det at han skjønner at den store drømmen om ligamesterskapet ikke vil gå i oppfyllelse. Hadde Liverpool vunnet tittelen forrige sesong, hadde han gitt seg med et lettere hjerte. Det handler litt om totalen. Liverpool har et mannskap som mest sannsynlig ikke vil være i stand til å slå seg inn blant topp 4 i årets sesong, sier Alsaker før han fortsetter:

– Det er tøft for Gerrard å slå seg til ro med dette. Han hadde muligheten i fjor vår, men mislykkes. Nå har det vært vanskelig for ham å mobilisere. Jeg tror at nok var nok for Gerrard. Kanskje kan en ny utfordring få ham til å blomstre igjen. Men etter fjoråret har det vært tøft for ham. Først det som skjedde i vår – og så VM. Suárez ble solgt og laget er i fritt fall.