PÅ VEI VEKK? Steven Gerrard kan bytte ut Merseyside med California neste sesong, ifølge engelske aviser. Foto: Scanpix
PÅ VEI VEKK? Steven Gerrard kan bytte ut Merseyside med California neste sesong, ifølge engelske aviser. Foto: Scanpix

– Steven Gerrard forlater Liverpool etter sesongen

The Reds-kapteinen vil annonsere sin avskjed med Anfield fredag, melder engelske aviser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Steven Gerrard er inne i sin siste sesong hos Liverpool, ifølge flere engelske aviser.

The Reds-kapteinen forlater nemlig Anfield til sommeren etter 25 år i klubben, skriver blant annet pålitelige The Telegraph, BBC og lokalavisen Liverpool Echo.

The Times-journalisten Tony Barrett melder også dette på sin Twitter-konto. Ifølge hans kollega Oliver Kay vil Gerrard annonsere nyheten fredag.

Tidligere Liverpool-lagkamerat Jamie Carragher uttrykte sorg på sin Twitter-konto over av favorittklubben ser ut til å miste en av sine mest lojale spillere gjennom tidene.

– En trist dag for Liverpool og engelsk fotball med Gerrard-nyheten. Samtidig synes jeg det er en riktig beslutning, alt tatt i betraktning, skriver han.

LA Galaxy skal være aktuelt

Carragher følger også opp med et lite stikk til alle Liverpool-fans som har kritisert Gerrard for svak form denne sesongen.

– En avskjed eller at man legger opp gir en skikkelig boost med selvtillit. I formiddag var profilen min full av meldinger som «Hvorfor starter Gerrard?». Nå er det «Gerrard er den beste noensinne», skriver han. 

Ifølge de engelske avisene har ikke veteranen bestemt seg for hvilken klubb han melder overgang til.

Flere andre aviser – blant annet Daily Express – spekulerer i at neste stopp blir en klubb i den amerikanske ligaen MLS.

LA Galaxy skal angivelig allerede ha lagt et kontraktsforslag på bordet. Det skal også være interesse fra flere klubber fra Midtøsten.

Ble tilbudt ny kontrakt i november

En annen klubb i Premier League synes imidlertid helt uaktuelt, noe også Gerrard har uttrykt tidligere.

Gerrard er inne i det siste året av sin nåværende kontrakt med Liverpool, og kan dermed gå gratis til en annen klubb til sommeren. Han ble tilbudt ny kontrakt av Liverpool i november, men partene ble ikke enige.

Torsdag 1. januar hadde 34-åringen anledning til å signere en forhåndskontrakt med en utenlandsk klubb.

Gerrard har kun spilt for Liverpool i sin lange og innholdsrike proffkarrière. Midtbanespilleren ble knyttet til klubben allerede som åtteåring og fikk Premier League-debuten høsten 1998. Gerrard står bokført med nær 700 kamper for de røde.

I torsdagens Premier League-oppgjør mot Leicester var han nok en gang toneangivende og scoret begge lagets mål i 2-2-kampen.