Jacobsen med suveren seier i nyttårshopprennet

– Denne bakken har gjort noe magisk med meg, sier han til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Garmisch-Partenkirchen/Bergen (TV 2): Anders Jacobsen innfridde som favoritt og vant torsdagens nyttårshopprenn i Garmisch-Partenkirchen.

Hønefoss-karen ledet etter 1. omgang etter et hopp på 135,5 meter. I finaleomgangen økte han én meter på lengden og vant med solide sju poeng. 286 poeng totalt gjorde at seieren aldri var truet.

Seieren er Jacobsens andre i Garmisch-Partenkirchen etter triumfen i 2013, og en solid opptur etter en rekke skadeproblemer og formsvikt det siste drøye året.

Allerede onsdag viste han at superformen er inne etter en suveren seier i kvalifiseringen.

– Trodde ikke jeg kunne vinne

Selv mener han dagene i Garmisch har vært smått uvirkelige.

– For to dager siden trodde jeg ikke at jeg kunne vinne. Men jeg hadde en veldig god jul hjemme, med mye god trenings sammen med mine trenere der. Så da visste jeg at jeg kunne gjøre gode hopp på mitt beste. Men denne bakken har gjort noe magisk med meg, gamle minner har kommet fram, og det gjorde dette fantastisk fra første take-off, sier Jacobsen til TV 2.

For nøyaktig en måned siden reiste han hjem fra finske Kuusamo uten et eneste resultat i verdenscupen. Han hoppet så dårlig at han ikke kom med blant de 50 beste.

Torsdag sto han på toppen av pallen.

– Jeg er en luring, smiler han.

Og nettopp hans rutine, og tidligere suksess, har vært avgjørende for snuoperasjonen.

– Jeg tror det har vært avgjørende. Jeg er rutinert nok til å vite at jeg har gjort jobben. Og på trening har jeg jo vist at potensialet er der. Så må jeg bare være takknemlig for at noen ledere og trenere har sett det potensialet, og at jeg fikk komme med på laget til hoppuka. For jeg skjønner at det var diskusjon om det, sier han.

Han forteller at han var svært nervøs før det skulle avgjøres.

– Jeg syntes hoppet til Amman var så bra, så da ble jeg veldig nervøs. Jeg skjønte at han hadde hatt dårlige forhold siden han fikk så mye plusspoeng. Men da jeg så utover byen, så tenkte jeg at «dette måtte jeg bare nyte», og tenkte hvor bra vi egentlig har det, flirer han.

Dermed roet nervene seg akkurat nok til å ro i land sin andre triumf i nyttårshopprennet.

– Godt å gi det norske folket en bedre start enn i fjor

Hopplandslagets sportssjef Clas Brede Bråthen gliste forståelig nok bredt på sletta i etterkant.

– Det er spesielt å oppleve de kontrastene som Jacobsen er i stand til å skape i denne idretten her. Fra ingenting i fjor, ny runde med kneet i sommer og en dårlig start. Så plutselig vinner han det mest sette hopprennet i år, sier han til TV 2.

– For oss som er glad i skihopping, så er det ett renn du gjerne vil vinne – foruten mesterskapene – og det er Garmisch-Partenkirchen. Det er godt å kunne gi det norske folket en bedre start på året enn det vi klarte i fjor, slår en smilende Bråthen fast.

I 2006/07 vant Jacobsen den tysk østerrikske hoppuken sammenlagt. Nå kan veteranen igjen sørge for norsk jubel i den prestisjefylte firebakkersturneringen. Jacobsen ligger nå på 4. plass i sammendraget.

Velta på 5. plass 

Det var for øvrig 6,6 poeng som skilte ned til toer Simon Ammann fra Sveits i rennet. Sloveneren Peter Prevc ble treer med 276,9 poeng. Rune Velta imponerte med femteplass.

Stefan Kraft, som ble nummer seks torsdag, leder hoppuken sammenlagt etter to renn med 561,9 poeng.

Prevc følger med 560,8, mens Michael Hayböck, sjuer torsdag, har 554,8 poeng. Jacobsen på fjerdeplass har 540,7 poeng. Velta er nummer ni i sammendraget med 520,8 poeng.

Anders Fannemel får det vanskelig i sammenlagtkampen etter 14. plassen 1. nyttårsdag. 245,3 poeng var ikke nok til å henge med de aller beste. (©TV 2/NTB)