– «Verdens beste», «Liverpool-historiens største» og «det Brasil trenger»

Se hva noen av fotballverdenens største stjerner har sagt om Steven Gerrard.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

Fredag kom bekreftelsen på at Steven Gerrard forlater Liverpool ved sesongslutt.

Les også: BEKREFTET: Steven Gerrard forlater Liverpool i sommer

Kapteinen har spilt for de røde hele sin karriere, og er naturligvis blitt hyllet i sosiale medier helt siden ryktene begynte å svirre torsdag kveld.

– En trist dag for Liverpool og engelsk fotball med tanke på Gerrard-nyheten. Jeg mener det er riktig avgjørelse, skrev blant annet hans tidligere lagkamerat Jamie Carragher på Twitter.

En ting er dog ting som blir sagt når spillere legger opp, men noe ganske annet er all hyllesten Gerrard har fått i løpet av årene.

I denne artikkelen kan du lese noen av de mest rosende ordene som er brukt rundt den legendariske Liverpool-spilleren.

Har du Gerrard på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Alex Ferguson, tidligere Manchester United-manager, mai 2004
– Han har blitt den mest innflytelsesrike spilleren i England. Mer enn Vieira. Ikke at Vieira mangler noe, men jeg tror Gerrard gjør mer for sitt lag enn det Vieira gjør, og har mer ved spillet sitt. Jeg har sett ham ganske mye. For meg er Gerrard Keane. Alle steder ballen er, ser han ut til å være. Han har den utrolige motoren, begjæret og besluttsomheten. Alle vil elske å ha Gerrard på laget.

Pele, regnet som en av verdenshistoriens beste, juni 2006
– Gerrard er en utmerket spiller. Absolutt verdensklasse. Hvis jeg var manager, ville jeg kjøpt med meg Gerrard alle steder jeg dro. Han er det Brasil trenger, for han ser alltid fremover og har et stort hjerte. 

Thierry Henry, tidligere motstander i Premier League og VM-vinner, november 2008
– I mine øyne, og jeg har alltid sagt dette, vil han bli ansett som en av de største midtbanespillerne noensinne når han avslutter sin karriere. Ingen tvil. Han setter alltid inn en fot, scorer alltid og gjør det han må gjøre for å få sitt lag til å vinne. Det er det fotball handler om. I mine øyne er han Liverpool.

Zinedine Zidane, regnet som en av verdensfotballens største, mars 2009
– Er han den beste i verden? Han får muligens ikke oppmerksomheten til Messi og Ronaldo, men, ja, jeg tror han kan være det. Hvis du ikke har en spiller som Steven Gerrard, motoren, kan det påvirke hele laget. Han har store pasningsferdigheter, kan takle og score mål, men viktigst av alt gir han spillerne rundt ham selvtillit og tro. Du kan ikke trene på sånt. Spillere som ham er bare født med slik tilstedeværelse.

Kaka, vinner av Gullballen, tidligere AC Milan og Real Madrid, november 2009
– England har alltid hatt individuelt sterke spillere, og jeg er stor fan av Steven Gerrard. Han har en løves hjerte og er ikonet på den moderne fotballspiller med sin evne til å angripe og forsvare seg så bra. Han er verdens mest komplette moderne spiller.

Jamie Carragher, tidligere lagkamerat, november 2010
– Stevie er et utrolig talent. Det vet vi alle. Men han fortsetter å levere når et gjelder, og i mine øyne gjør det ham til den beste spilleren klubben noensinne har hatt og den mest innflytelsesrike spilleren noensinne i Premier League.

HAR HYLLET GERRARD: Denne trioen er bare noen av dem som tidligere har snakket varmt om Steven Gerrard. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)
HAR HYLLET GERRARD: Denne trioen er bare noen av dem som tidligere har snakket varmt om Steven Gerrard. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)

Carlo Ancelotti, Real Madrid-trener og tidligere italiensk landslagspiller, november 2010
– Han er den komplette midtbanespiller. Han kan være den dype midtbanespilleren, han har fantastiske skudd, pasninger og ferdigheter. Da jeg spilte var det spillere som Giancarlo Antognoni og Rainer Bonhof, men i dag er det Gerrard. Punktum.

Gary Neville, tidligere Manchester United-kaptein, januar 2011
– Steven Gerrard er utvilsomt en spiller i verdensklasse, og jeg skulle ønske han spilte for Manchester United. «Kom og spill for United», sa jeg en dag ti Steven da vi var på hotellet. «Fansen vil ta deg til seg på et blunk». Han bare lo og sa: «Jeg skal gjøre det hvis du drar til Anfield.»
 

Marcel Desailly, tidligere motstander i Premier League og VM-vinner
– En fantastisk spiller. Jeg kan knapt tenke på noen annen spiller som kan levere et skudd med slik perfeksjon og skjønnhet. Han er så allsidig, flink til å vinne ballen, prøver alltid å skape noe for motstanderne og dødelig når han skyter. I tillegg er han en leder.

Sitatene er hentet fra en artikkel publisert på Liverpools hjemmesider i 2012.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!