Kane strålte da Tottenham knuste Chelsea i utrolig åttemålsfest

Historisk nederlag for José Mourinho på kalenderårets første dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham-Chelsea 5-3
Se videosammendrag av kampen og alle målene i vinduet øverst!

Chelsea gikk inn i 2015 som ligaledere, men etter en utrolig fotballkamp og 3-5-tap på White Hart Lane må José Mourinhos lag nøye seg med å dele den tabellplasseringen med Manchester City.

Mauricio Pochettinos hjemmelag scoret hele fem ganger - historisk mange mot et Mourinho-lag i Premier League - og påførte de blå deres andre ligatap for sesongen.

– Å score fem mål mot Chelsea? Det skjer aldri. Det er utrolig, og fantastisk for Tottenham, sa Trevor Morley i TV 2-studio etter kampslutt.

Formspilleren Harry Kane spilte hovedrollen, med to mål og en målgivende i Nord-London.

– Han har vært en åpenbaring. Han minner meg om Alan Shearer. Han spiller med så mye selvtillit og kvalitet. Han er virkelig en håndfull for forsvarsspillerne, sa Morley etter kampslutt.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Også Kane selv var fornøyd etter kampslutt.

– Det viser hvilket godt lag vi har. Jeg nyter dette. Men det viktigste er at laget gjør det bra, sa en ydmyk Kane etter kampslutt.

I TV 2s studio ble han også sammenlignet med Teddy Sheringham, en sammenligning Kane også har fått høre tidligere. Morley mener Kane bør være i den neste engelske landslagstroppen.

– Jeg tror han kommer med i den neste troppen. Det sier seg selv. Det handler ikke bare om målene, men han jobber knallhardt, sa Morley.

Seieren tok også Spurs forbi Arsenal og opp på 5. plass på tabellen. Kun to og tre poeng skiller opp til henholdsvis Southampton og Manchester United på plassene foran dem.

Chelsea-sjef José Mourinho ville i utgangspunktet ikke si så mye.

– Jeg vil være der neste kamp, så jeg foretrekker å si at vi tapte. I morgen er en ny dag, sa Mourinho, før han deretter leverte et treminutters intervju der det skinte tydelig gjennom at han mente hans lag ble snytt for straffespark på 1-0.

VIDEO: Se hele intervjuet her
VIDEO: Se Tottenham-fansens stikk til Mourinho og hyllest av Kane

Slik skjedde det: Costa scoret først
Det utrolige resultatet er nærmest uvirkelig med tanke på hvordan oppgjøret startet. Det var nemlig Chelsea og Diego Costa som scoret først, i en periode der Tottenham var det førende laget. 

Thibaut Courtois reddet landsmannen Nacer Chadlis noe småpene forsøk på brassespark, før de blå like etterpå kontret. Courtois kastet langt til Hazard, som deretter kjørte karusseller. Hans forsøk traff stolpen, før returen havnet hos Oscar.

Brasilianerens forsøk på skudd ble i stedet en pasning, og inne foran mål stod Costa - marginalt på riktig side av offsidegrensen - og pirket ledelse i nettet med sin 14. ligascoring for sesongen.

Deretter kom straffesituasjonen, da de blå ville ha hands på Jan Vertonghen.

VIDEO: Se situasjonen og TV 2s analyse her

Kane scoret sitt fjerde på fem ligakamper
Også på motsatt banehalvdel var det en spiss som ville vise seg fram, og da halvtimen var spilt slo Harry «Hurricane» Kane til på ny. Han dro seg innover i banen og skjøt lekkert i det nærmeste hjørnet fra like utenfor 16-meteren. 

En av Premier Leagues beste keepere i Thibaut Courtois lå så lang han var, men kunne ikke hindre utligning og Kanes fjerde ligamål på fem kamper.

Chadli herjet - Rose satte inn 2-1
Da det så ut til at lagene skulle gå til pause på uavgjort, smalt plutselig Spurs til på ny.

Nacer Chadli, som minuttet i forveien ble spilt gjennom og satte ballen i stolpen kun for deretter å se at han var offside, terroriserte på ny Chelseas bakre firer.

Christian Eriksen spilte belgieren alene med landsmannen Courtois og skjøt i stolpen igjen, men på returen var Danny Rose raskest. Venstrebacken satte 2-1 i nettet med en flott avslutning.

Cahill felte Kane - Townsend satte straffesparket
Som om ikke det var nok, skulle Spurs også få enda en scoring før hvilen. Gary Cahill var for sen i duellen med Harry Kane og la engelskmannen i bakken. Dermed pekte dommer Phil Dowd på straffemerket.

– Det er et svalestup av dimensjoner fra Harry Kane, men straffen er korrekt nok, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

– Det er klumsete av Cahill. Han står stille, han er ikke på tærne. Phil Dowd gjør den korrekte avgjørelsen, sa Trevor Morley i TV 2-studio i pausen.

Fra elleve meter var Andros Townsend sikker i sin sak og sendte dermed vertene til pauseledelse 3-1 på White Hart Lane.

– Det er sjeldent vi ser et Mourinho-lag slippe inn tre mål på en omgang. Jeg føler at Chelsea har kontroll og er så solide, men nå blir det spennende. De er i en situasjon de ikke har vært i så ofte, sa Strømsgodset-trener David Nielsen i studio i pausen.

Kane gjorde det igjen
De utrolige Tottenham-minuttene fortsatte like etter pause, og nok en gang var det Harry Kane som spilte hovedrollen.

21-åringen vendte lekkert bort Nemanja Matic og plasserte ballen lekkert i Courtois' lengste hjørne. 

– Det er bare å gi seg ende over, ropte en ekstatisk Kasper Wikestad fra kommentatorplass på White Hart Lane.

Kanes scoring betød også at Chelsea for første gang under José Mourinhos ledelse hadde sluppet inn fire mål i en og samme Premier League-kamp. 

Hazard reduserte etter Fazio-brøler
Tremålsledelsen skulle i utgangspunktet være en positiv ting for vertene, men i stedet så den ut til å bli en sovepute for de liljehvite.

Federico Fazio var i hvert fall altfor høyt oppe, og forærte de blå ballen ved midtstreken etter en time. Slikt gjør man ikke ustraffet mot Chelsea, og et par kombinasjoner senere hadde Eden Hazard redusert til 2-4.

Den målgivende pasningen kom - selvsagt - fra ligaens assistkonge Cesc Fàbregas.

Halvveis i omgangen kunne Kane blitt tremålsscorer, men vinkelen ble for skrå etter at han ble spilt gjennom av innbytter Paulinho.

Hazard gikk i bakken - Dowd dømte ingenting
Like etterpå trodde nok mange på White Hart Lane at vertene skulle bli redusert til ti mann, da Eden Hazard var på vei gjennom og gikk i bakken i en duell med Federicio Fazio og Kyle Walker.

Dommer Phil Dowd dømte dog ingenting, og hjemmelaget slapp trolig billig unna.

– Han hekter foten der. Ja, du, Phil Dowd. Vi vet hva Mourinho vil konkludere utifra de bildene. Da hadde Tottenham vært ti mann og Chelsea fått frispark i en veldig gunstig posisjon, sa TV 2-kommentator Wikestad.

Lloris reddet - Chadli satte den femte
Chelsea fortsatte å trykke på, og drøye kvarteret før slutt var César Azpilicueta nære ved å score sitt første ligamål for Chelsea. Backens markkryper mot det lengste hjørnet var elegant, men Hugo Lloris avverget med en flott parade.

Redningen skulle vise seg å være svært viktig, for kun noen små minutter senere satte vertene sitt femte. Nacer Chadli toppet en strålende forestilling med å dra seg innover fra venstresiden og avslutte knallhardt.

Belgieren var noe heldig da hans skudd traff John Terry og satte Thibaut Courtois ut av spill, men 5-2 var uansett et faktum på White Hart Lane.

Kun to ganger tidligere i Premier League-historien har Chelsea sluppet inn fem mål i en Premier League-kamp. (1-5 mot Liverpool i 1996 og 3-5 mot Arsenal i 2011).

Terry satte inn Chelseas tredje
Selv om Chelsea var sjokkerte, fortsatte de å produsere muligheter. Innbytterne Ramires og Mohamed Salah fikk hver sin sjanse fra kloss hold, men bommet begge da de kunne skapt spenning rundt fem minutter før slutt.

Deres tredje skulle dog komme. John Terry satte inn 3-5 fra kloss hold da tre minutter gjenstod, og fremdeles kunne TV-produsentene vise bekymrede miner hos Spurs-sjef Mauricio Pochettino på sidelinjen.

Scoringen var ikke nok til å gi poeng for José Mourinhos lag, men den var nok til at de blå beholdt ligaledelsen. Etter Manchester Citys 3-2-seier over Sunderland tidligere på dagen torsdag, har nemlig begge lag 46 poeng og 44-19 i målforskjell på toppen av tabellen.

Lagoppstillinger

Tottenham: Hugo Lloris - Kyle Walker, Federico Fazio, Jan Vertonghen, Danny Rose (Ben Davies, 76.) - Ryan Mason (Mousa Dembélé, 14.), Nabil Bentaleb - Andros Townsend (Paulinho, 66.), Christian Eriksen, Nacer Chadli - Harry Kane

Chelsea: Thibaut Courtois - Branislav Ivanovic, Gary Cahill, John Terry, César Azpilicueta - Cesc Fàbregas, Nemanja Matic - Willian (Mohamed Salah, 72.), Oscar (Ramires, 46.), Eden Hazard - Diego Costa