Liverpool rotet bort tomålsledelse hjemme mot bunnlaget

Brendan Rodgers' lag klarte ikke å verne om 1. omgangs gavepakker fra dommeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Leicester 2-2
Se videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Liverpool fikk langt ifra noen drømmestart på Premier League-året, etter 2-2 hjemme mot Leicester 1. nyttårsdag.

Brendan Rodgers' lag ledet 2-0 til pause etter to straffespark fra Steven Gerrard, men to kjappe etter rundt timen fra David Nugent og Jeffrey Schlupp sørget for ett poeng til hvert lag på Anfield.

– De fikk to mål på to billige straffer, og det virket som en sovepute på dem. De så ikke ut til å komme opp på det nivået de har vært på i det siste. Det er et skuffende resultat av Liverpool. Hvis de hadde vunnet ville du tenkt at Liverpool er tilbake, men nå må Rodgers svare på spørsmål, sa Strømsgodset-trener David Nielsen i studio etter kampslutt.

De to scoringene før pause fikk de på mange måter i gave av dommer Mike Jones, som først dømte straffespark for hands da ballen traff Wes Morgan i ansiktet, for deretter å forære dem en ny da ballen spratt i armen på Danny Simpson.

– Hvis du kunne byttet dommer i pausen, så burde du byttet ham i pausen. Det er aldri straffespark. To forferdelige avgjørelser, sa Trevor Morley i TV 2 studio ved halvtid.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Rodgers: – Den andre mener jeg definitivt er straffespark
– Den første liker jeg ikke. Den treffer hodet hans og går videre i armen. Den andre mener jeg definitivt er straffespark, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers etter kampslutt.

Han måtte også svare på hva han syntes om oppgjøret som helhet.

– Det viser denne ligaen. Leicester spilte veldig, veldig bra og ett poeng var det minste de fortjente. Vår prestasjon forsvarte ikke mer enn det ene poenget. Men vi tok sju poeng av ni mulige i en hektisk periode, sa Liverpool-sjefen.

Slik var kampen: Frekkis fra Leicester i starten
Allerede etter ett minutt var det svært nære ved at Leicester tok ledelsen på en real frekkis. Riyad Mahrez' frispark fra distanse var svært lurt, men snek seg via stolpen og på baksiden av Simon Mignolet og ut igjen på banen uten tellende resultat. 

Etter drøye kvarteret skulle dog vertene få tellende resultat, etter en svært diskutabel dommeravgjørelse.

Liverpool i ledelsen etter feildømt straffespark
Raheem Sterlings innlegg ble blokkert av en liggende Wes Morgan, og dommer Mike Jones dømte straffespark. Reprisene viste at han muligens ikke skulle gjort nettopp det.

– Ballen treffer ham i ansiktet. Det ser ut som en feil avgjørelse. Den er ikke borti hendene til Wes Morgan. Han er fortvilet. Det skjønner jeg godt. Han får ballen i ansiktet, og Mike Jones feilbedømmer situasjonen. Den er tøff å få i fleisen, bokstavelig talt, sa TV 2s kommentator Jørn Sundby.

Fra elleve meter var uansett Steven Gerrard iskald, og satte inn 1-0 for Liverpool.

Halvveis i omgangen var en ny Mahrez-dødball i ferd med å skape problemer for Liverpool, men denne gangen gikk frisparket fra algerieren via muren og over tverrliggeren til Simon Mignolet.

Ny straffe etter ny handssituasjon - ny Gerrard-scoring
Heller ikke Liverpool var uefne, og Adam Lallana var nære etter halvtimen da hans skudd gikk like utenfor Ben Hamers lengste stolpe.

Åtte minutter senere fikk de røde straffespark på ny. Philippe Coutinhos raid endte med at ballen spratt i hånden på Danny Simpson, og Mike Jones pekte igjen på straffemerket.

– Det er umulig å bli klok på hvordan dommeren tolker handsregelen. Ikke hands på Chris Smalling på Britannia, men hands på Danny Simpson her, sa kommentator Sundby, og refererte til situasjonen der Stoke ikke fikk straffespark mot Manchester United tidligere på dagen torsdag.

– Det er altfor tilfeldig når dommerne velger å dømme disse her og ikke. Jeg mener det ikke er straffe i det hele tatt, sa David Nielsen i studio i pausen.

– Hvis du kunne byttet dommer i pausen, så burde du byttet ham i pausen. Det er aldri straffespark. To forferdelige avgjørelser, sa altså Trevor Morley.

Fra ellevemetersmerket var kaptein Gerrard nok en gang iskald, byttet hjørne og satte inn 2-0 for hjemmelaget.

Spektakulært volleyforsøk fra Henderson
På overtid i 1. omgang var det nære ved at en ny dødball - denne gang av den spektakulære sorten - resulterte i nok en scoring. Et hjørnespark fra Gerrard fant veien til Jordan Henderson, som i en innøvd variant på hel volley klinket til med vristen.

Ballen gikk til side for Hamers mål, og dermed gikk lagene til pause på 2-0.

Det som så ut til å være en komfortabel Liverpool-ledelse skulle dog bli noe helt annet etter rundt et kvarter av 2. omgang. 

To utrolige Leicester-minutter skapte balanse i regnskapet
Først leverte Leicester-innbytter David Nugent et akrobatisk mesterstykke da han reduserte til 1-2 med en slags rettvendt saksesparklignende variant fra utenfor 16-meteren, før lagene sekunder senere var like langt.

Jeffrey Schlupp avanserte og skjøt fra distanse med venstrefoten, og Simon Mignolet måtte for andre gang på under to minutter plukke ballen ut av nettet.

– Vi er like langt på Anfield. En utrolig utvikling på denne 2. omgangen. Det er aldri over før det er over i Premier League, sa kommentator Sundby.

Liverpool som så ut til å kontrollere inn tre nye poeng virket lamslåtte, og deres neste mulighet oppstod ikke før fem minutter før slutt. Jordan Henderson ble spilt gjennom, men fra litt for skrå vinkel ble forsøket reddet av Ben Hamer.

Lagoppstillinger

Liverpool: Simon Mignolet - Emre Can, Kolo Touré, Mamadou Sakho - Jordan Henderson, Steven Gerrard, Lucas Leiva (Lazar Markovic, 72.), Alberto Moreno (Rickie Lambert, 83.) - Adam Lallana (Fabio Borini, 55.), Raheem Sterling, Philippe Coutinho

Leicester: Ben Hamer - Danny Simpson, Marcin Wasilewski, Wes Morgan, Ritchie De Laet - Riyad Mahrez, Matthew James, Danny Drinkwater (David Nugent, 37.), Dean Hammond (Esteban Cambiasso, 68.), Jeffrey Schlupp - Jamie Vardy (José Ulloa, 75.)