Manchester United slapp med skrekken etter omdiskutert straffesituasjon

TV 2s kommentator og ekspertisen i studio samstemte om at Louis van Gaals mannskap var heldige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stoke-Manchester United 1-1
Se videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Manchester United stod med ni strake Premier League-kamper uten tap forut for nyttårsoppgjøret mot Stoke på Britannia Stadium og forlenget denne til ti på årets første dag.

Et tidlig baklengsmål fra tidligere Manchester United-spiller Ryan Shawcross kunne satt en stopper for den rekken, men Radamel Falcao utlignet med sin tredje scoring på sine fem siste Premier League-starter.

I 2. omgang slapp Louis van Gaals mannskap med skrekken da de fikk et stolpetreff imot, og slapp også konsekvenser i en handssituasjon der en Peter Crouch-heading traff armen til Chris Smalling.

– Stoke er snytt for straffespark. Jeg synes United er heldige, sa TV 2s kommentator Jørgen Klem.

Se situasjonen i vinduet til høyre!

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Også i TV 2s studio ble situasjonen diskutert etter kampslutt.

– Det er så vanskelig å si hva som er straffe og ikke, men dette her jo være straffe. Han blokkerer ballen med hånden. Da må det være straffe, sa Strømsgodset-trener David Nielsen.

Tidligere Premier League-spiss Trevor Morley ville dog ikke slakte kampens dommer.

– Jeg elsker Michael Oliver, og jeg kan skjønne hvorfor han ikke dømmer. Smalling gjør ikke dette med vilje. Det er del av måten han løfter seg på. Du kan ikke ha hendene ved siden hele tiden. Jeg forstår hvorfor han ikke dømte, men jeg forstår at Stoke er frustrerte, sa han.

Slik var kampen: Drømmestart for hjemmelaget
Allerede før to minutter var spilt på Britannia Stadium tok hjemmelaget ledelsen. Et hjørnespark fant veien til hodet til Peter Crouch, og uten noe særlig press var tometersmannen overlegen i boksen.

Nedfallsfrukten havnet hos Stoke-kaptein Ryan Shawcross, som dunket ballen i nettet fra kloss hold. Midtstopperen sørget dermed for gamleklubbens niende baklengsmål på dødball denne sesongen.

– Det var en perfekt start på kampen for Stoke, og de fikk kampen inn i det sporet de ønsket, sa David Nielsen i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Strømsgodset-treneren var også svært kritisk til måten Phil Jones opptrådte på i situasjonen.

– Du må aldri noensinne la motstanderen komme forbi deg på corner imot. Du har en jobb, og det er å vite hvor mannen din er. Du har deg selv, du har målet og du har motstanderen. Det er enkle ting, og det bør ikke skje.

Diouf snappet ballen fra Evans - bommet alene med keeper
Før 20 minutter var spilt burde hjemmelaget doblet. Mame Biram Diouf snappet ballen fra en ekstremt passiv Jonny Evans, og fikk deretter også ballen forbi nord-iren som var gjestenes bakerste mann.

Da kun David de Gea gjenstod for Stokes formspiss sviktet dog senegaleseren. Skuddet med venstrefoten var meget svakt og gikk godt til side for Manchester United-målet.

Scoring på første sjanse for Manchester United
Den bommen skulle vise seg å bli kostbar, for under ti minutter senere var lagene like langt. Wayne Rooneys hjørnespark ble stusset videre av Michael Carrick, og inne i feltet ventet en skikkelig målsnik.

Radamel Falcao dunket nemlig inn sitt tredje mål i Manchester United-karrieren, og sørget for at stillingen var 1-1 etter drøyt halvspilt 1. omgang, et resultat som også stod seg ved pause. Igjen var David Nielsen kritisk.

– Det skjer igjen. Du har bare en jobb, sa Godset-sjefen om Stokes forsvarsspillere.

Stoke ville ha straffespark - så traff de stolpen
2. omgang startet langt ifra like hendelsesrik som den første, og ikke før 20 minutter ut i omgangen ble det virkelig grunn til å rope for noe på Britannia Stadium.

Da var det hjemmelaget som ropte på straffespark, da Chris Smalling ble truffet i hånden av en heading fra Peter Crouch. Dommer Michael Oliver dømte ingenting.

– Jeg er enig med Stoke-spillerne. Armen til Smalling er oppe i lufta. Stoke er snytt for straffespark. Jeg synes United er heldige, sa TV 2s kommentator Jørgen Klem.

En ok mulighet for Robin van Persie fulgte, før det i et 69. minutt nok en gang hendte ting i Manchester Uniteds 16-meter. Et frispark fant veien til hodet til Peter Crouch, som stusset mot det lengste hjørnet i duell med Chris Smalling.

Ballen smalt i stolpen og ut igjen på banen og gjorde at gjestene igjen slapp med skrekken. Til tross for den aktive perioden rundt 20 minutter før slutt, ebbet det ut med 1-1.

– Jeg synes Stoke har de største sjansene, mens Manchester United er best i badespillet. Men de skal være fornøyd med ett poeng i dag, sa David Nielsen om gjestenes poengfangst.

Lagoppstillinger

Stoke: Asmir Begovic - Geoff Cameron, Ryan Shawcross, Marc Muniesa, Erik Pieters - Jonathan Walters, Steven N'Zonzi, Glenn Whelan, Marko Arnautovic (Oussama Assaidi, 81.) - Mame Biram Diouf, Peter Crouch

Manchester United: David de Gea - Phil Jones, Chris Smalling, Jonny Evans - Ashley Young (Rafael, 75.), Juan Mata, Michael Carrick, Wayne Rooney, Luke Shaw (Adnan Januzaj, 64.) - Radamel Falcao (Ander Herrera, 63.), Robin van Persie