GOD I AFRIKA: Pål Anders Ullevålseter droppet Rally Dakar for Africa Race. Det har gitt uttelling. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GOD I AFRIKA: Pål Anders Ullevålseter droppet Rally Dakar for Africa Race. Det har gitt uttelling. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ullevålseter best igjen

Pål Anders Ullevålseter er suveren i Africa Race.

Pål Anders Ullevålseter vant også 2. etappe i ørkenrallyet Africa Race. Sammenlagt er han over en time foran John Olav Lindtjørn, som sørger for dobbelt norsk i teten.

– Jeg er svært fornøyd både med dagens etappe og med løypene. Det er mulig å kjøre fort her, og det føles som i Paris-Dakar i gamle dager, sier Ullevålseter i en pressemelding.

– Det er også deilig å ligge først og ikke bli påvirket av spor etter andre førere. Dermed kan jeg ta mine egne valg uten påvirkning.

På onsdagens etappe vant han 46.31 minutter foran tyske Ingo Waldschmidt, mens Lindtjørn ble nummer tre. Sammenlagt etter to etapper er Lindtjørn toer, 1.05.10 bak Ullevålseter.

– Det er synd at to av de beste konkurrentene har fått problemer med motorsykkelen. Det skjedde allerede på 1. etappe, men jeg håper de kommer sterkt tilbake og gir meg kamp, sier Ullevålseter.

– Navigeringen er vanskelig, men det er jo kjempegøy. Det er lett å miste en time på feil navigering. Det var en stor elv mot slutten av dagens etappe, og den var skummelt dyp. Arrangøren hadde merket hvor vi skulle kjøre over, men der var det halvannen meter dypt, så jeg måtte finne min egen vei over. (©NTB)