Dette slaget kostet Shelvey fire kamper

Swansea-spilleren straffes etter episoden mot Liverpool.

Se hendelsen i videovinduet øverst!

Swansea-spiller Jonjo Shelvey straffes med fire kampers karantene etter albueslaget mot Emre Can i mandagens Premier League-kamp mot Liverpool.

Det bekrefter det engelske fotballforbundet (FA) onsdag ettermiddag.

Det betyr at Shelvey går glipp av nyttårskampen borte mot Queens Park Rangers, FA-cupkampen mot Tranmere, samt ligakampene mot West Ham og Chelsea.

– Har motvillig akseptert det

Tirsdag ble det kjent at FA ville straffe 22-åringen for hendelsen, men at Swansea hadde muligheten til å anke.

Den lot waliserne være å gjøre, selv om de ikke er helt enige med FAs beslutning.

– Swansea har motvillig akseptert siktelsen mot Jonjo Shelvey for voldelig oppførsel i mandagens Premier League-kamp mot Liverpool. Vi støtter Shelveys uttalelse om at hendelsen ikke var med vilje, men ser ikke hvordan en anke ville være positiv for hverken klubben eller spilleren, skriver de på sin hjemmeside.

Shelvey selv var raskt ute på Twitter og beklaget hendelsen.

– Jeg ønsker bare å si at jeg ikke brukte albuen med vilje mot Emre Can. Jeg forsøkte bare å få armen med meg for å komme rundt ham, skrev han tirsdag.

– Det så ut som jeg forsøkte å skade en annen spiller. Jeg kan forsikre alle om at det ikke er tilfellet. Jeg har bedt Emre Can om unnskyldning for det som skjedde, fulgte han opp med.

Monk: – Han må skjerpe seg

Shelvey har tidligere denne sesongen pådratt seg hele sju gule og ett rødt kort. Swansea-manager Garry Monk har også uttalt at midtbanespilleren må skjerpe seg, ettersom «latskap» koster han unødvendige kort.

– Jeg har snakket med han flere ganger om dette. Vi har ikke råd til tullete kort, og Jonjo må skjerpe seg. Han må være bedre enn dette, sa Monk etter kampen mot Aston Villa i romjulen.

Shelvey hadde for øvrig ingen god kamp mot sine gamle lagkamerater i Liverpool. Foruten albuespisoden med Can, var han involvert i to av The Reds' scoringer.

Shelvey var svært passiv da Adam Lallana vakkert satte inn 2-0-scoringen, før han satte ballen i eget nett i det som endte med 1-4-tap på sin gamle hjemmebane.