Fernando Torres på plass i Madrid

– Jeg er glad for å være tilbake, sier Fernando Torres etter Atlético-returen.

Fernando Torres er omsider tilbake der det hele startet.

Da «El Niño» landet på flyplassen i Madrid ble den hjemvendte sønn møtt av jublende Atlético-supportere som ville ønske ham velkommen tilbake - sju og et halvt år etter at han satte seg på flyet til Liverpool.

– Jeg er spent, glad for å være tilbake og jeg ser fram til å starte arbeidet, sier Torres.

Da Torres forlot Atlético i 2007, ble han regnet som en av Europas mest lovende spisser. I Liverpool gjorde han ikke skam på spådommene. På 142 kamper scoret Torres 81 mål for rødtrøyene før han ble solgt for vanvittige 500 millioner til Chelsea i 2011. 

I London begynte formkurven å dale og Torres leverte ikke på langt nær like mange scoringer som i Liverpool. Han fikk imidlertid med seg Mesterliga-, Europaliga- og FA-cup-trofeet på sine tre og et halvt år i Chelsea.

– Chelsea ga meg det jeg var på jakt etter da jeg forlot Liverpool... trofeer, sa Torres ifølge Daily Mail etter at overgangen til Atlético gikk i boks.

Et mislykket låneopphold i AC Milan har nå endt med en retur til moderklubben der han scoret 91 mål på 244 kamper. 

Allerede tirsdag kveld var Torres på plass på treningsfeltet til Atlético. Nå starter jobben med å finne tilbake til scoringsformen som en gang gjorde ham til Europas kanskje mest fryktede spiss.

– Simeone ville at jeg skulle kommer i går, men det var ikke mulig. Jeg ser frem til å starte med treningen og jeg håper at jeg offisielt kan være Atlético-spiller 5. januar, sier Torres.

Det betyr at debuten kan komme i cupen mot byrival Real Madrid.

– Hvis Gud vil, får jeg min debut da, sier Torres.

PS: Torres blir presentert som Atlético-spiller søndag 4. januar.