VENDER TILBAKE: Alan Pardew kan smile igjen. Nå er det klart at den utskjelte Newcastle-manageren overtar Crystal Palace.
VENDER TILBAKE: Alan Pardew kan smile igjen. Nå er det klart at den utskjelte Newcastle-manageren overtar Crystal Palace.

Denne mannen overtar som ny Crystal Palace-manager

Alan Pardew vender «hjem» til Selhurst Park.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så ble det endelig bekreftet: Alan Pardew forlater Newcastle og overtar som ny manager i Crystal Palace.

53-åringen har skrevet under en kontrakt på tre og et halvt år.

Det melder Palace på sin hjemmeside lørdag.

– Jeg er henrykt over å være den nye manageren til Crystal Palace. Alle kjenner min historie her.Det som er viktig nå er å ta klubben et steg videre. Jeg er sikker på at med Steve Parish og resten av styret i ryggen så kan vi skape ny og spennende historie for denne klubben, sier Pardew i en uttalelse.

Mandag ble det kjent at 53-åringen hadde samtaler med Palace med tanke på en overgang. Det var ventet at overgangen ville bli bekreftet i løpet av kort tid, men forhandlingene har pågått over flere dager.

Ifølge britiske medier må Palace ut med en kompensasjon på vel 25 millioner kroner. Det er likevel lite trolig av Newcastle-fansen vil gråte seg i søvn over at de mister manageren de har hatt siden 2010.

GAMMEL PALACE-HELT: Alan Pardew akslet Palace-drakten mellom 1987 og 1991.
GAMMEL PALACE-HELT: Alan Pardew akslet Palace-drakten mellom 1987 og 1991.

Klarte nesten Mesterliga-plass
Pardew har nemlig slitt tungt med tilliten hos fansen, og forholdet har vært spesielt tynnslitt det siste året etter svake sportslige resultater.

Pardew ledet nesten The Magpies til Mesterligaen i 2012, men laget endte i stedet på den sure 5. plassen. Siden den gangen har det imidlertid vært mer snakk om nedrykk til Championship enn Mesterligaen i Nord-England.

Pardews status hos Palace-fansen er derimot langt bedre, ettersom han fikk godt over 100 kamper for klubben som spiller fra 1987 til 1991.

Morley: – Hans hjerte er i Crystal Palace
Den tidligere midtbanespilleren var med på oppturen til øverste nivå i 1989 og sikret seg også legendestatus med vinnermålet i 4-3-seieren over Liverpool i FA-cupsemifinalen i 1990.

– Hans hjerte er der. Han spilte der i fire år, og han liker London. Han går hånd i hånd med eier Steve Parish. Han forlater en gigantisk klubb, men med alle de opp- og nedturene han har hatt der var dette god timing. Newcastle vil se på dette som en mulighet til å få en ny manager og komme seg videre, mens Palace-fansen vil tro at dette er mannen som kan redde dem, sier tidligere Premier League-spiller Trevor Morley.

Pardew hadde opprinnelig kontakt med Newcastle til og med 2019/20-sesongen, og overtok for Chris Houghton i desember 2010.

Palace har stått uten manager etter at Neil Warnock fikk sparken forrige uke.

Hvem som overtar den nå ledige managerstolen i Newcastle er foreløpig usikkert. Flere britiske medier hevdet tidlig at Newcastle-kaptein Fabricio Coloccini er blant kandidatene til å overta som manager i klubben.