Her står bruktbilene utstilt - hvis du hadde lyst på en av disse, var det bare å sende inn bud per brev! Foto: Statens vegvesen.
Her står bruktbilene utstilt - hvis du hadde lyst på en av disse, var det bare å sende inn bud per brev! Foto: Statens vegvesen.

Dette kaller vi uvanlig måte å selge bruktbil på

Og det slo virkelig an på Broom i 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bruktbil er noe av det vi skriver aller flest artikler om her på broom.no.

Både fordi vi vet dette er viktig forbrukerstoff, men også fordi bruktbil er underholdning, drøm og avkobling for veldig mange av oss bilinteresserte.

Enten vi er på jakt etter en konkret bil og vil vite mest mulig om den - eller vi bare funderer på hva vi ville kjøpt hvis vi virkelig skulle dratt til og levd ut bildrømmen. 

Mest leste

Når 2014 nå snart er historie, har vi gravd litt i broom-arkivene fra dette året og sett på hva som har vært de aller mest populære sakene innenfor ulike kategorier.

Nå er vi kommet til bruktbil. Og blant de mange hundre sakene vi har skrevet om dette temaet, er det tre som skiller seg ut som de aller mest leste.

Rundkjøringer kan være en utfordring - kan du reglene?

Bud per brev

Først og øverst troner en artikkel som handler om bruktbilsalg utenom det vanlige. Når vi i dag er blitt stadig mer vant til å gjøre det meste av bilkjøpet på nettet, går Statens vegvesen flere skritt tilbake i tid når de selger unna deler av bilparken sin.

Her er det nemlig snakk om budgivning per brev! Hvis du finner en bil du har lyst på, må du sende inn skriftlig bud på den. 

Det foreligger ingen minstepris, men det er heller ikke noen form for garanti på bilene. 

Klikk her for å lese hva som skjer hvis du vinner budkrigen på bilen du vil ha

Denne luksusbilen fra 1991 fikk aldri oppleve å møte sin første eier før den ble stjålet fra forhandleren. Foto: ebay
Denne luksusbilen fra 1991 fikk aldri oppleve å møte sin første eier før den ble stjålet fra forhandleren. Foto: ebay

Forsvant sporløst

Nest mest lest på bruktbilfronten er den meget spesielle historien om luksusbilen som ble stjålet fra forhandleren, før den i det hele tatt ble solgt.

Det handler om en Acura Legend fra 1991. Bilen forsvant sporløst og hadde tydeligvis vært godt gjemt unna og lite brukt. For da den dukket opp igjen i 2011, var det minimalt med kilometer på telleren.

Skikkelig budrunde

Dermed var det en ekte tidsmaskin den første egentlige eieren skaffet seg da vedkommende kjøpte bilen i 2011.

I år kom den så til salgs, på den amerikanske auksjonssiden ebay.com. Nå hadde den rullet 11.000 kilometer og ut fra bildene å dømme, hadde bruken vært særdeles pen, den så helt strøken ut både utenpå og inni.

Så ble det da også en skikkelig budrunde som til slutt endte på 12.600 dollar, eller rundt 95.000 norske kroner. 

Klikk her for å lese saken om den helt spesielle Acuraen

Mercedes 540 K cabrioleten fra 1940/41 ble håndbygget til en helt spesiell kunde. Foto: Scanpix
Mercedes 540 K cabrioleten fra 1940/41 ble håndbygget til en helt spesiell kunde. Foto: Scanpix

Støtende innhold

Fra unik Acura skal vi videre til en meget spesiell Mercedes som i år ble lagt ut til salg, også på ebay.

Der ble den imdidlertid liggende svært kort tid. Ikke fordi den ble solgt så raskt. Nei, annonsen for bilen ble rett og slett fjernet. Ebay anså den nemlig for å komme inn under deres regler mot innhold som kan anses som støtende.

Det er nok ikke veldig vanlig at biler havner i akkurat den kategorien. Men så snakker vi ikke om noen vanlig bil heller. Mercedesen har nemlig tilhørt den beryktede Gestapo-grunnleggeren Hermann Göring. 

Ansett som et trofé 

Etter Hitlers selvmord i 1945, overga Göring seg til den amerikanske hæren i Østerrike. Han ble funnet skyldig i krigsforbrytelser og ble dømt til døden, men klarte å ta livet av seg selv på cella før henrettelsen.

Bilen ble beslaglagt av amerikanske myndigheter på den siste dagen av andre verdenskrig, og bilen ble ansett som et trofé på de alliertes seier.

Mercedesen kom til USA i 1955 og har vært der siden. Den ble solgt til en kar fra North Carolina, som har eid den helt fram til nå.

Klikk her for å lese hele historien om den meget spesielle Mercedesen.

 

 

 

Laster inn forumet...