Danskene vil ha håndball-revansj – i cupfinalen

Cupfinalen mellom Larvik og Halden blir nesten som en landskamp å regne.

Det danske håndballandslaget var forhåndsfavoritt i EM, men røk ut allerede i hovedrunden, mens et ungt Norge gikk hele veien og fikk med seg gullet hjem.

Når Larvik møter Halden i tirsdagens NM-finale i Oslo Spektrum, kan danskene få sin revansje.

I tillegg til et heldansk trenereteam, er nemlig seks av Haldens nøkkelspillere fra Danmark.

– Vi har en god miks. Det er seks lokale jenter som har vært med fra begynnelsen, også har vi seks dansker som har kommet hit fra gode treningsmiljøer i hjemlandet, sier Haldens danske trener, Morten Holmen.

Klubben rykket opp til eliteserien etter forrige sesong, og har overrasket stort med å ha slått ut både Bækkelaget, Levanger, Byåsen og Oppsal på veien mot NM-finalen.

Der møter de flere av de norske landslagsstjernene.

– Vi heiet selvfølgelig på Danmark i EM, men når de ikke kom så langt, måtte vi nesten heie på Norge, sier Haldens danske storscorer, Cecilie Mørch Hansen.

– Hvis vi vinner i morgen skal vi nok kalle det en fin revansje, legger landskvinne Melanie Felber til.

Ingen av østfoldsklubbens danske piker har spilt på landslaget, men skulle de klare å bryte Larviks rekke på seks strake NM-gull, mener Holmen at spillerne hans bør kontaktes av det danske forbundet.

– Hvis vi klarer å slå Larvik i morgen så bør kanskje den nye landslagstreneren til Danmark kikke denne veien, sier Halden-treneren.

– Sølv er ikke gull for oss, men vi vet at det blir tøft. At vi står i finalen er kjempestort for byen og klubben. Mange, inklusiv meg selv, har aldri spilt i Oslo Spektrum, så det blir en opplevelse. Om man er norsk eller dansk spiller man for Halden i morgen.

Både damefinalen og herrefinalen kan du se på TV 2 Sportskanalen og Sumo tirsdag fra klokken 15.15.