Lexus øker kraftig i Norge og i 2014 blir det ny salgsrekord for merket. Den nye familie-SUVen NX 300h har en stor del av æren for akkurat det.
Lexus øker kraftig i Norge og i 2014 blir det ny salgsrekord for merket. Den nye familie-SUVen NX 300h har en stor del av æren for akkurat det.

I år setter de rekord – igjen

Lexus er på full fart opp i Norge.

En av trendene innenfor bilsalget er at premiummerkene øker markedsandelene sine kraftig, på bekostning av de mer folkelige bilmerkene.

Her hjemme har trekløveret Audi, BMW og Mercedes aldri solgt flere biler til sammen. Men det handler ikke bare om tysk premium. Også et japansk merke begynner for alvor å melde seg på i konkurransen.

Bredere utvalg 

Lexus er nemlig på full fart opp i Norge. De er i gang med å bygge opp forhandlernettet sitt til å dekke store deler av landet, samtidig som modellutvalget nå appellerer langt bredere enn for bare noen år siden.

Lenge var det den kostbare SUV-en RX som sto for det meste av Lexus-salget. Så kom Golf-rivalen CT 200h som appellerte til en helt annen målgruppe. I år har Lexus så fått modellen som for alvor har gitt dem et løft: Nemlig SUV-en NX 300h.

Denne Lexusen er en liten sensasjon

Rekord med god margin

Her har responsen fra kundene vært stor. NX plasserer seg midt i klassen for familie-SUVer, og det ble snart tydelig at Lexus ville slite med å levere nok biler i 2014. 

Når året nærmer seg slutten, er det klart at Lexus kommer til levere sitt beste salgsår i Norge noensinne, det blir ny rekord med svært god margin. 

Hvordan skal du egentlig blinke i rundkjøringen? Se video her:

Øke ytterligere 

Da vi traff Lexus-sjef Jan Christian Holm like før jul, kunne han glede seg over 947 solgte biler til da. Det gir en økning på hele 44 prosent fra 2013, som også var et rekordår for merket her hjemme.

- Neste år er målet å øke ytterligere, til 1200 nye Lexus.  Det er fortsatt NX 300h som vil være spydspissen. Den tror vi vil stå for omtrent 60 prosent av salget vårt her hjemme. Men også minstemann CT 200h skal selges i et anstendig antall, i tillegg til de øvrige modellene, sier Jan Christian Holm. 

Skal gi salgsrekord: Les testen her:

- Krydder i hverdagen

Til neste år kommer også en modell som for alvor skal vise at Lexus ønsker å hamle opp med det råeste bilene til konkurrentene. Nye RC er en sporty coupe som blant annet kommer i F-utgave med 5-liters V8-motor på 477 hestekrefter, uten turbo eller annen "pustehjelp".

Den er ment som en direkte konkurrent til biler som BMW M4 og Audi RS5. Prisen er foreløpig ikke kjent, men det er nok grunn til å tro at den blir voksen. Noen volummodell blir den ikke.

- Nei, dette blir mer som et krydder i hverdagen for oss, og en lite utstillingsvindu for hva Lexus kan få til på dette området også. Det er definitivt en bil vi gleder oss til, sier Holm med et stort smil. 

Rune kjøpte millionbilen - usett

Med den nye NX-modellen har Lexus endelig en SUV som er oppnåelig for flere enn de mest velstående. Den går rett inn i konkurransen mot biler som Audi Q5 og BMW X3.
Med den nye NX-modellen har Lexus endelig en SUV som er oppnåelig for flere enn de mest velstående. Den går rett inn i konkurransen mot biler som Audi Q5 og BMW X3.

Her får du diger luksusbil - til under 100.000 kroner

 

Laster inn forumet...