Arsenal overlevde nye paniske sluttminutter

Slo London-rival West Ham 2-1 på bortebane.

West Ham-Arsenal 1-2

En straffescoring fra Santi Cazorla og en enkel tap-in fra Danny Welbeck var nok til at Arsenal i det som var en kamp med to svært ulike omganger fra Arsène Wengers menn.

En svak førsteomgang ga dødelig effektive Arsenal en 2-0-ledelse, mens ineffektivitet preget den andre omgangen for gjestene.

De tre poengene er likevel like godt som noe annet for Wengers disipler, i det som for andre kamp på rad ble en sliteseier etter at de ikke maktet å avgjøre kampen.

– Vi gravde dypt og leverte en dedikert innsats. Vi scoret et fint andremål og hadde sjanser til å score et tredje. Det kom ikke og med reduseringen visste vi at den siste halvtimen ville bli vanskelig, sa Arsène Wenger etter kampslutt.

West Ham dominerende

West Ham var imidlertid det dominerende laget i den første omgangen på Boleyn Ground, og hjemmelaget trodde de hadde tatt ledelsen da ex-Arsenal-spiller Alex Songs skudd fra distanse sendte ballen i nettet bak Wojciech Szczesny.

To West Ham-spillere var imidlertid offsideplassert, og da de måtte hoppe unna for å slippe ballen gjennom ble scoringen annullert.

– Jeg vet ikke hvorfor Alex Songs mål ikke ble stående. Jeg trodde det skulle bli stående, sa Arsène Wenger.

Og da ligger det i kortene at managerkollega Sam Allardyce i alle fall ikke var fornøyd.

– Vi scoret et helt reglementert mål som ble annullert. Det skulle definitivt ikke vært annullert med den begrunnelsen Mike Riley og dommerstaben hans ga oss etter kampen. Dommerne gjorde helt feil og det er en underdrivelse å si at vi er frustrert.

De burgunder og lyseblå burde likevel tatt ledelsen flere ganger i løpet av den første omgangen, for de hadde gjestene fra Nord-London i kne.

– Jeg skjønner ikke hvordan vi lå under ved pause, fortsatte Allardyce.

Effektivt Arsenal

Da klokken passerte 40 minutter var det imidlertid ingen scoringer, og når Winston Reid klønet det til for seg selv og felte Santi Cazorla var det straffespark til gjestene.

Cazorla gjorde ingen feil fra straffemerket og mot spillets gang ledet bortelaget.

Bare et par minutter senere satte Danny Welbeck inn 2-0 til Arsenal da han avsluttet et strålende Arsenal-angrep. Welbeck var på blank kasse etter innlegget fra Oxlade-Chamberlain.

Nytt liv i kampen

West Ham-dominansen var ikke like voldsom i den andre omgangen, men etter 55 minutter kom reduseringen.

Et innlegg fra James Tomkins fant Cheikhou Kouyaté som stanget ballen i bakhodet på Mathieu Debuchy - og ballen gikk i en bue over Szczesny og i mål.

West Ham dominerte spillemessig, men det var Arsenal som skulle få de neste store mulighetene.

Santi Cazorla, Alexis Sànchez og Alex Oxlade-Chamberlain ble imidlertid alle stoppet av en Adrian i storform for vertene.

Mot slutten pøste hjemmelaget spillerne fremover, og det åpnet seg kontringsrom for Arsenals hurtige angrepsspillere.

Fem minutter på overtid fikk hjemmelaget en enorm mulighet, men da den siste headingen i kaoset gikk over ble det Arsenal-seier.