HER KUNNE DET IKKE HOPPES: Sterk vind og massivt snøfall i Oberstdorf. AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE
HER KUNNE DET IKKE HOPPES: Sterk vind og massivt snøfall i Oberstdorf. AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE

Første hoppukerenn avlyst – skal gjennomføres mandag

Åpningsrennet i Hoppuken er avlyst som følge av sterk vind og massivt snøfall.

Les alt om vintersport her!

Det ble ikke mye til hopprenn i Oberstdorf søndag.

– Det var riktig å avlyse rennet, men det burde nok ha skjedd før. Det ble lenge å vente for oss som satt oppe i tårnet, sier Anders Jacobsen til TV 2.

Etter at først prøveomgangen ble avlyst utpå formiddagen, ble det tidlig spekulert i om også selve rennet stod i fare.

– Ingen problemer å hoppe
Og spekulantene fikk rett. Etter først å ha blitt utsatt flere ganger som følge av massivt snøfall, ble dessverre det første renne i Hoppuken 2014/2015 avlyst.

– Det var ingen problemer å hoppe, for vinden kom forfra. Og det er aldri farlig å hoppe i oppdrift. Problemet var først og fremst at det snødde så mye, og med stadig opphold i rennet, ble ikke forholdene jevne, sier Jacobsen.

Rennet gjennomføres mandag
Sju hoppere fikk riktignok hoppe søndag – men da Johann Forfang skulle ut på bommen som tolvte mann, ble rennet altså avlyst.

Dermed fikk verken Jacobsen, Forfang, Rune Velta, Anders Fannemel, Anders Bardal eller Phillip Sjøen muligheten til å lage god norsk stemning i de bayerske alpene denne søndagen.

Rennet skal etter planen gjennomføres mandag. Det er verdenscupleder Anders Fannemel glad for.

– Jeg føler meg lett og klar i beina. Det som skjedde her i dag spiller ikke noen rolle for meg. Ambisjonene er de samme. Jeg tror ventingen er verst for de 25 000 tilskuerne, sier Fannemel til TV 2.

– Bare i Norge dette er dårlig PR
Sportssjef Clas Brede Bråthen, mener det er uproblematisk at et nytt hopprenn ble utsatt, og så avlyst på grunn av dårlige forhold.

– Det er bare i Norge man sier at dette er dårlig PR for hoppsporten. At de venter så lenge med å prøve å gjennomføre rennet, viser hvor viktig og stor idretten vår er i denne delen av verden.

– Vi driver en risikosport, derfor gjorde juryen det rette med å vente lengst mulig, og ikke gamble med helsa til unge utøvere, sier Bråthen til TV 2.