Strålende Lloris stoppet sløsende United-stjerner

– Hugo viste i dag at han er en av verdens beste keepere.

Tottenham 0-0 Manchester United

Forventningene til Manchester United har vokst de siste ukene etter en rekke fine resultater. 

Når van Gaals menn i tillegg leverte strålende angrepsspill mot Newcastle andre juledag, var forventningene ekstra høye før bortekampen mot Tottenham.

United-stjernene leverte også. Det var bare ett problem: Ballen ville ikke i mål. 

– Vi holdt oss inne i kampen fordi vi var sterke defensivt og fortsatte å kjempe, sa Tottenham-keeper Hugo Lloris etter kampen.

Ingen kunne klaget om han tok en større del av æren selv. 

– En av verdens beste

Tottenhams sisteskanse var nemlig svært god i dagens oppgjør. 

– Han viste i dag at han er en av verdens beste keepere, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino etter kampen.

Louis van Gaal la ikke skjul på at han var misfornøyd med det ene poenget.

– Jeg er svært skuffet over resultatet. Vi spilte fantastisk i første omgang, men evnet ikke å belønne oss selv med en scoring. Det er helt utrolig at vi ikke scoret i første omgang. Etter pause ble det mer en kamp for livet, sa han etter kampen. 

– Det er enorm skuffelse i garderoben nå, sa United-midtstopper Phil Jones til TV 2.

Lloris enorm da United sløste

Mauricio Pochettino gjorde fire endringer i laget som slo Leicester andre juledag. Backene Walker og Rose gikk ut, mens Chiriches og Davies kom inn. På midtbanen forsvant Bentaleb og Lamela ut av laget og ble erstattet av Mason og Townsend. Van Gaal, på sin side, stilte med nøyaktig samme mannskap som mot Newcastle. 

United så imidlertid ikke ut til å ha slitne bein i åpningen av kampen, for etter to misbrukte sjanser fra Falcao, var det nærmest et mirakel for Tottenham at Matas frispark og påfølgende flipperspill i boksen ikke resulterte i et baklengsmål.

Det kom også flere sjanser, signert Robin van Persie og Wayne Rooney, men Hugo Lloris var i mesterlig form og stoppet alt av avslutninger før pause. Klimakset i Lloris' vidunderlige omgang kom da han kastet seg bort i lengste kryss og stoppet Youngs langskudd minuttet før pause. 

Over, over og over

Uniteds sjanseproduksjon fortsatte etter pause, om enn med noe forminsket styrke. Van Persie burde scoret da Juan Mata slo inn fra høyre, men avslutningen seilte over og opp på tribunen.

Det samme gjentok seg halvveis inn i omgangen da Mata selv banket ballen opp på tribunen fra ypperlig hold. 

Ryan Mason kunne i stedet sikret Tottenham seieren da han ble funnet av Harry Kane med en glimrende pasning. Avslutningen, som så ofte før i andre omgang, gikk over.

Luften gikk deretter ut av ballongen og kampen ebbet ut med 0-0. Det har Tottenham klart størst grunn til å være fornøyd med.